Le Jeune en Janssen laten van zich horen in Frankrijk

Naast de top wedstrijden in België, Spanje en Italië is ook de Lente Tour in het Franse Cagnes sur Mer van start gegaan gisteren. Op de openingsdag van het concours zijn er dirct prijzen verdiend door verschillende Belgische combinaties. Zo sprong Philippe Le Jeune naar een tweede plaats in de 1m35 rubriek. En zagen we Nadege Janssen op het podium bij het 1.30m.

Fransman Julien Champailler won met de Zangersheide gefokte Cortes vd Heffinck Z (v. Contact van de Heffinck).  Met de 12-jarige ruin sprong de thuisruiter in 38.51 seconden naar de overwinning. Le Jeune die weer helemaal zijn comeback heeft gemaakt in het zadel eindigde als tweede. Met de Selle Francais hengst Tresor de Virton (v. Kashmir van Schuttershof) sprong bij een foutloze tweede fase in 40.14 seconden.

De derde plaats ging naar de Duitser Andreas Brenner en Quintaira (v. Qua Vados I) hij bleef in 40.21 seconden de Franse ruiters Sofian Misraoui (Gervous) en Olivier Perreau (Jessi d'Haverlande) voor.

In de 1m30 was het Nadege Janssen die twee maal in de prijzen zat. Met Verfaut d'Helby (v. Paladin Des lfs) sprong ze in de ener rubriek naar de tweede plaats. Terwijl ze later met Breaker Des Hazalles (v. Skippy Li) in de andere rubriek zesde werd.