Laurie Leonard op één en twee in Harad Des Avelines

Laurie Leonard op één en twee in Harad Des Avelines
Dit weekend sloeg de GHCR haar tenten op in Haras Des Avelines. De wedstrijd werd verreden over 2 dagen.

Op zaterdag ging men van start met de proef 80 cm. Hier ging de overwinning naar Jumbo De Romilly met in het zadel Thomas Vanloocke. Dit duo haalde de finish in een zeer scherpe tijd van 17. 45' seconden. Op deze tijd reden alle 19 combinaties in de 2de fase hun tanden stuk. Eén seconde later kwam Laura Mirabille over de eindstreep met Pinokio. Nog een seconde trager finishte Matteo Cappai met Marchello D'Amaury. Charlotte Degreef met Parano en Eloise Longhi met CH Delta Starlight stonden nog net in de top 5. Zij haalden de eindmeet in minder dan een halve seconde achter de nummer 3 Matteo Cappai.

Nadien volgde er nog de proeven voor de jonge paarden en de dag werd afgesloten met een 1.20m proef. In deze proef reed de helft van de deelnemers een foutloze ronde. In deze proef nam Odile Gierech met Jarno de beker mee naar huis. Zijn snelle tijd van 56.18' seconden was goed voor de overwinning. Ruim 3 seconden later reed de amazone Leonie Leonard met Butterfly de Momalle over de eindstreep. Op de 3de plaats vinden we Odile Putman met Tempo Fontanel terug in een tijd van 60.51' seconden. Net naast het podium vielen Christian Chabot met Diabolo en Delphine Thys met Aladin de la Salle op de respectievelijke 4de en 5de plaats.

Op zondag was het vooral uitkijken naar de laatste proef van de dag, namelijk de 1.25m**. In deze proef gingen  34 combinaties het gevecht aan met mekaar en met de chrono.

Er lieten 11 combinaties na 2 omlopen alle balken in de lepels liggen. De chrono ging bepalen wie de winnaar zou worden. Op de eerste plaats stond de amazone Laurie Leonard met Record De Virton in een tijd van 34.61' seconden. Deze amazone behaalde ook de 2de plaats. Ditmaal met King Des Bruyères in een tijd van 34.85' seconden. Antoine Goffin nestelde zich met Tango du Tertre op de 3de plaats in een tijd van 35.23' seconden. Zoals de eerste 2 plaatsen werden ingenomen door een amazone, zo stond op de 4de en de 5de plaats ook dezelfde ruiter, namelijk de snelle Dayro Arroyave. Op de 4 plaatst zette hij Viace Houston DH Z in een tijd van 36.01' seconden. De 5de plaats beklede hij met Estoril NH in 37.64' seconden.

Met deze spannende proef viel het doek over de 2 daagse GHCR wedstrijd in Haras Des Avelines!!

Klik hier voor de resultaten