Lauranne Spits wint derde manche Jeugd Cup Stijlrijden

Lauranne Spits wint derde manche Jeugd Cup Stijlrijden
Woensdag werd op de Martinusschool in Bilzen de derde manche van de Jeugd Cup Stijlrijden georganiseerd. In totaal worden er  zeven selectiewedstrijden georganiseerd, daarna volgt er de halve finale en uiteindelijk zijn er de finale en superfinale tijdens Jumping Mechelen.

Bij de pony's Grote Maat ging de winst naar Lauranne Spits. Zij reed met de ponyhengst Hightrick naar een totale score van 163 op 200. Julie Laure Konings werd tweede met Julie-Laure Konings. Zij kreeg 155 punten voor haar stijl. Op drie zagen we Jade Debaele en Hot Spot Gg met een score van 153 punten.

De top vijf werd vervolledigd door Maartje Verbeek met Quinto en Brecht Bruyninckx met Iyuno. Zij behaalden respectievelijk 151 en 149 punten.

Caroline Van Rossum won bij de pony's Kleine Maat met Oilily Van Het Rozendaelhof. Zij kreeg van de jury een totaal van 156 op 200 voor haar stijl. Jade Van Tricht volgde op de tweede plaats met Tornado. Voor hun noteerden we een totale score van 153 punten. Kobe Bruyninckx en Oelala werden derde met een score van 144 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Tia-Marie Janssens-Middendorp met Prins en Emilia Hendrickx met Dwight. Zij kregen 136 en 132 punten voor hun stijl.

Christy De Keizer wist net als zaterdag te winnen met Jon Bon Jovi bij de paarden over hoogte van 1.10m. Zij behaalden een totale score van 160 punten. Fleur Meevis werd tweede met The One And Only T. Zij kregen van de jury 158 op 200. De derde plaats ging naar Arthur Vermeersch en Lantano met eveneens 158 scores.

De top vijf werd vervolledigd door Lien Lemmens met Hercules de La Ferme Blanche en Christy De Keizer met Britha vd Kapel. Zij behaalden respectievelijk 158 en 157 punten.

Op een hoogte van 90cm ging de winst naar Zoe Van Duyse en Fièro van de D&D Hoeve. De jury gaf hen een totaal van 164 punten. Gitte Wuijts behaalde met Romeo exact dezelfde score, maar kreeg voor techniek rit net iets minder dan Zoe Van Duyse, waardoor ze op de tweede plaats eindigde. Merel Van Meel en Anais vervolledigden de top drie met een score van 159 punten.

Jill Eerdekens (Violet) en Joyce Olislaegers (Hidalgo Van 'T Stelenshof) vervolledigden de top vijf met respectievelijk 156 en 152 punten.

Klik hier voor de resultaten.