Laura Chapot domineert op het Winter Equestrian Festival

January 12, 2017

Op Amerikaanse bodem zijn ze in Palm Beach weer druk van start bij het welgekende Winter Equestrian Festival. Gisteren werden de eerste rubrieken verreden.

Zo was er in de 1.45m winst voor Kevin Babington en zijn Super Chilled (v. Gelvin Clover) in een tijd van 59.97 seconden. Hij bleef voor op de Ier Conor Swail en zijn Quite Cassini (v. Cassini 1) die hier in 64.16 seconden door de finish kwam.

De derde plaats ging naar Nick Novak en zijn Dirkie Z (v. Dutch Capitol) met wie hij een tijd noteerde van 68.15 seconden. Dirkie werd in het verleden uitgebracht door Olivier Van Roosbroeck. De top vijf werd uiteindelijk vervolledigd door Richard Neal en Ida Gold op de vierde plaats, gevolgd door Ansgar Holtgers met Quick Petite Folie op de vijfde plaats.

Vervolgens stond er een 1.40m rubriek op het programma in de 2b fase. Hier was het Laura Chapot die met haar ISHD Dual Star (v. Quick Star) naar de winst reed in 39.59 seconden. Zij bleef in deze barrage voor op Deborah Stephens en Everest met wie zijn door de finish kwam in 42.61 seconden. De derde plaats ging naar Kevil Mealiff en zijn Casquino.

In de andere 1,40m proef was het eveneens Laura Chapot die met de overwinning naar huis gaat. Zij zadelde deze keer haar Zealous (v. Royal Kaliber) met wie zij door de finish kwam in 59.61 seconden. Ook schreef ze niet alleen de derde plaats nog eens op haar naam met Quointreau un Prince, maar plaatste zich ook nog eens als vierde met Shooting Star. Als tweede eindigde Nicholas Dello Joio met zijn Paola 233 (v. Pontifex).

Klik hier voor alle resultaten