Laura Chapot doet één-tweetje in Wellington

March 20, 2017

Gisternacht was het Laura Chapot die op het Winter Equestrian Festival  de eerste en tweede plaats opeiste in de de afsluitende 1.50m Suncast®

Parcoursbouwer Michel Vaillancourt  had een pittig parcours klaarstaan voor de 47 starters in de 1.50m rubriek. Uiteindelijk waren het er 11 die tot de barrage door drongen, daar bleven er zes nogmaals foutloos. Chapot nam het lot in eigen handen en klokte met Quointreau un Prince  (v. Diamant de Semilly) in 34.79 seconden de winnende tijd.

Ook de tweede snelste rit kwam van hand van de Amerikaanse amazone. In het zadel bij Thornhill Kate (v. Courage II) bleef ze in 35.88 seconden  Kent Farrington en  Dublin (v.  voor. Farrington kwam in 36.69 seconden over de eindstreep.

“Ik ben heel blij. Beide paarden waren in goede vorm en ze sprong fantastisch. In de barrage nam ik wat extra risico en dat pakte uiteindelijk goed uit voor mij.” zei Chapot over haar resultaat. ‘
“Er was een lange afstand tussen hindernis één en twee. Daar denk ik dat ik de meeste tijd heb gewonnen”

De vierde plaats ging naar Keean White en Z  Diamanty (v. Diamant de Semilly). Met de donker bruine merrie boekte de Canadese ruiter al vele goede resultaten. En ook dit weekend sluit hij met een top notering af dankzij een foutloze rit in 37.82 seconden. De laatste ruiter in de top 5 was de Mexicaan Santiago Lambre. Hij stuurde de ruin Dingeman (v. Nintender) in 38.34 seconden foutloos rond.

Kijk hier voor alle resultaten.

Equnews /

foto by Sportfot