Lara Lippens, Koen Cerpentier en Dries Vercauteren puffend naar de winst in Zaffelare

Lara Lippens, Koen Cerpentier en Dries Vercauteren puffend naar de winst in Zaffelare
Het was behoorlijk warm op zondag, maar dat hield de Oost-Vlaamse LRV ruiters en supporters er niet van af te zakken naar Zaffelare. Nabij Lochristi op een leuke locatie wist enkel Lara Lippens een foutloze barrage te rijden in de klasse Z. In het zadel van de 13-jarige Elite van het Lilaanhof (v. Malito de Reve) sprong Lippens naar de winst in 39,95 seconden.

Amber Goethals en Kosmic Black Ice vd Bucxtale (v. Ogano Sitte) nam de nodige risico's in haar tweede omloop. Uiteindelijk sprong de combinatie uit Bassevelde één balk uit de lepels en moest zich zo tevreden stellen met de tweede plaats. Ook Gert Geeroms (Attentive G&G Z) bleef onder de tijd van Lippens, maar dat met één balkje uit de lepels. Goed voor de derde plaats.

Femke Vercauteren en Ishtar van de Rhamdia Hoeve (v. Bentley vd Heffinck) waren niet te stoppen in deze Z-barrage. Vercauten sprong een tijd van 34,98 seconden maar tikte twee balken uit de lepels, goed voor de vierde plaats. Enkel deze vier combinaties kwalificeerden zich voor de barrage.

De top vijf werd afgewerkt door Amber Goethals en Isaura van de Meerputhoeve (v. Skippy II) onder het zadel.

Terwijl het genieten was van een ijsje aan de zijlijn sprong Koen Cerpentier naar de winst met Lotus van d'Abelendreef (v. Eldorado van de Zeshoek) in de klasse M.  Cerpentier was één van de drie foutloze barrage ruiters en finishte in 34,15 seconden. Enkel Thomas Verkinderen en Kronos Van den Dries (v. Nonstop) deden het beter. Met vier strafpunten op de teller strandde de combinatie uit Waasmunster op de vierde plaats.

Bart Temmerman (Kryptonite van ten Bos) en Gert Geeroms (B-Johanna) wisten het wel foutloos te houden in de barrage en haalden zo een respectievelijke tweede en derde plaats.

In de klasse L was het Dries Vercauteren die samen met Comanche vd Pitzenburghoeve de overwinning in de wacht sleepte. Het podium in deze rubriek werd vervolledigd door Tine Van Oost (Britt Van Orti) en Sarah De Meyer (Exilio Van 't Meyerhof).

Klik hier voor de resultaten