Lander Wynants en Jarne Francken winnen in hoogste reeks op M-Indoor Herenthout

January 10, 2017

Afgelopen zondag vond bij stal Caers de M-Indoor van Herenthout plaats. Op deze indoor komen de ponsruiters van Antwerpen samen om in de reeksen B-Licht, C-Licht, C-Midden, D-Licht en D-Midden te strijden om de ereplaatsen in zowel barema als stijlrijden.

In de reeks D-Midden ging de overwinning in barema naar Lander Wynants van LRV Westerlo met zijn pony Pjotr van de Groenheuvel. In de barrage met elf combinaties was dit duo de snelste foutloze in 38.33 seconden. Emilie Moris was de tweede en meteen ook laatste foutloze in deze barrage met Jana. Zij finishten na 40.93 seconden. Silke Versmissen van LRV Lille was eigenlijk de snelste in deze barrage, maar met J’adore Dior kreeg ze een fout aangerekend in 35.39 seconden.

Jarne Francken was dan weer de beste in het stijlrijden. Met Galant kreeg hij van de jury een totaal van 84.50 punten voor zijn stijl. Silke Versmissen volgde op de tweede plaats met J’adore Dior met 84 punten. Op drie zagen we Lize Fockaert en New Princess van het Rozendaelhof met 83 punten.

Lynn De Vylder van LRV Overbroek was dan weer de sterkste in C-Midden. Acht combinaties bleven foutloos in de basisomloop en gingen door naar de barrage. De Vylder bleef met Bijoux foutloos in een tijd van 31.97 seconden. Op twee zagen we Dylan Wynants met Lara, die eveneens nul strafpunten hadden en dit in 35.62 seconden. Nien Geentjes maakte de top drie compleet met Wiko’s Apartsja. Dit duo bleef foutloos in 37.87 seconden.

In het stijlrijden ging opnieuw de winst naar Jarne Francken. Met Fieke van de Wezelse Heihoeve kreeg hij ditmaal 89 punten voor zijn stijl. Hij moest de overwinning wel delen met Lore Verheyen. Deze amazone behaalde met Induna net dezelfde score. Laura Agemans werd met Adriaan van de Claevervallei derde met 84 punten.

De klasse D-Licht werd gewonnen door Lexi Renders van LRV Kontich met Don’t Think Twice. Zij bleven dubbel foutloos en in de barrage kwamen ze door de chrono in 27.26 seconden. Caroline Van Rossum kwam met Kalando “E” van het Juxschot nog in de buurt van deze tijd, maar was in 27.81 seconden net iets trager. Julie Sutherland werd derde met haar pony Kairo “E” van het Juxschot. Zij finishten foutloos in 28.88 seconden.

Lauranne Spits van LRV Koningshooikt was dan weer wel de beste in het stijlrijden. Met de ponyhengst Hightrick kreeg ze van de jury een totaalscore van 84 punten. De tweede plaats werd gedeeld door Febe Breugelmans met Galant of the Forest en Jarne Francken met Prestige van het Avenhof. Zij behaalden beiden 83 punten.

In de reeks C-Licht ging de winst naar Emilie Moris van LRV Itegem. Zij reed met Pretty Dream van de Bartvelden foutloos rond in 28.87 seconden. Op de tweede plaats zagen we Lotje Van Hees met Fokkerhutte Belle na een nulrit in 28.98 seconden. Lynn De Vylder werd met Petite Fleur van het Berkenbos derde. Dit duo kwam na 30.12 seconden door de chrono zonder fouten te maken.

Axl Van Deynze van LRV Broechem won het stijlrijden met Filipi. De jury beloonde hun rit met een score van 83 punten. Lotje Van Hees (Fokkerhutte Belle), Kobe Van Raemdonck (Pesoa van Blommerschot) en Lynn De Vylder (Petite Fleur van het Berkenbos) deelden de tweede plaats met een score van 75 punten.

In de klasse Licht voor de B-pony’s reed Caroline Van Rossum van LRV Zoersel met Oilily van het Rozendaelhof naar het goud. Deze combinatie kwam foutloos rond in 37.17 seconden. Joppe Van Dijck kwam met Habibi van de Delthoeve na 37.52 seconden door de finish en moest tevreden zijn met de tweede plaats. Op drie zagen we Jules Verhoeven met Spillie, na een nulrit in 37.56 seconden.

Ook in het stijlrijden zagen we Caroline Van Rossum helemaal bovenaan met haar pony Oilily van het Rozendaelhof. Hun proef werd beloond met 86 stijlpunten. Dezelfde score werd aan Julie Van De Voorde en Nette toegekend. Zo zagen we twee winnaars terug in deze reeks. Leonie Vanderbruggen vervolledigde de top drie met Mr. Peanuts. Zij behaalden 83 punten.

Klik hier voor de resultaten.