Labrusca de Muze helpt Evert Van Mele aan tweede plaats in Bonheiden

Labrusca de Muze helpt Evert Van Mele aan tweede plaats in Bonheiden


Het lijkt dit weekend wel het paardenmekka van de wereld in België. Terwijl in Lier de Spring Tour op het Azelhof aan zijn tweede week is begonnen is op een steenworp afstand in Bonheiden het CSI van start gegaan vandaag. Beide accommodaties kijken uit naar een vol weekend met topsport en starte vandaag met de jonge paarden rubrieken.

In de rubriek voor 6-jarige paarden ging de overwinning naar de Britse amazone Michaela Huntingon. In het zadel bij Gina Troijka S sprong ze naar de snelste tijd van de dag. Daarbij was ze sneller als Evert Van Mele die met "kampioenspaard" Labrusca de Muze aan de start kwam. De Belgisch kampioen bij de 4-jarige twee jaar geleden moest nu genoegen nemen met een tweede plaats. Frederik B. Siem en Quevera van de Vlierbeek Z (v. Quintus) kwamen als derde over de eindstreep.

Zij verwezen met hun rit  Yves Vanderhasselt en Lelielounka STW (v. Emerald N.O.P.) naar de vierde plaats. Dimitri Natsis en Gold Star Z (v. Goldfever I)  maakten te top vijf compleet.

De rubriek voor 7-jarigen werd gewonnen door Rachel Connor en de merrie Fantastic (v. Casantos). Zij ging sneller door het parcours als Dimitri Natsis met Stakkata en Ben Walker  die met Aphrodite derde werd. Organisator Mike Van Belle was ook een gelukkig man. Hij eindigde met Casino Royal vd Waterschoot Z op de vierde plaats. De top 5 werd compleet gemaakt door Natsis met Utah.