Kyle Cuypers laat van zich horen op Ponycriterium bij Stal Hulsterlo

Kyle Cuypers laat van zich horen op Ponycriterium bij Stal Hulsterlo
Bij Stal Hulsterlo in Meerdonk vond afgelopen zondag de achtste manche van het Ponycriterium plaats. Nu volgt er een kleine pauze waarna er nog drie selectiewedstrijden volgen in Turnhout, Massenhoven en Opglabbeek. De finale zal op 12 maart gereden worden in Neeroeteren, in 'De Warre'.

De hoogste reeks over een hoogte van 1.20m ging de overwinning naar Jérôme Schmidt. Hij reed zijn pony Cragghouse Griff foutloos door de twee fasen in een tijd van 33.43 seconden. Hij was zo drie seconden sneller dan de nummer twee. Dit was Malin Bollen, zij reed Fiona van de Claevervallei eveneens zonder fouten rond in een tijd van 36.38 seconden. Max Sebrechts maakte de top drie compleet met Kodiak. Zij finishten na 36.43 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Aurelia Guisson met Orchids's Colyne en Max Sebrechts met Opaline Optima. Guisson bleef foutloos in 36.97 seconden en Sebrechts kreeg een fout in 37.97 seconden.

Elise Van Den Branden schreef met Joly's Bryan de 1.10m proef op haar naam. Dit was eveneens een proef over twee fasen. Van Den Branden kwam foutloos door de finish in 33.26 seconden. Malin Bollen en Fiona van de Claevervallei werden opnieuw tweede. Ditmaal kwamen ze met nul strafpunten door de chrono in 35.27 seconden. Op drie zagen we Amber Frederick met Easter BB. Dit duo finishte na 35.91 seconden.

Verder in de top vijf zagen we opnieuw Aurelia Guisson met Orchid's Colyne en Emma Vercouillie met Shirley. Zij noteerden tijden van respectievelijk 36.10 seconden en 37.52 seconden.

In de reeks over een hoogte van 1m was Kyle Cuypers de beste met zijn pony Luminahof Hyacint. Zij kwamen foutloos door het parcours over twee fazen in 25.82 seconden. Ze waren zo net iets sneller dan Mona Vergnanini en Delma Du Coin, die na 26.29 seconden finishten. Seppe Wouters werd met Inneke nog derde. Voor hun noteerden we nul strafpunten in 27.57 seconden.

Myrthe Coeckelberghs (Orchid's Nina) en Fien Daelemans (Now Or Never Van 'T Boudewijnhof) maakten de top vijf compleet.

In de 90cm was de volledige top drie voor Kyle Cuypers. Met zijn drie pony's zette hij de beste prestaties neer. Hij won de proef met Joly's Gloria door foutloos door de twee fazen te komen in 22.74 seconden. Met Luminahof Hyacint eindigde Cuypers op de tweede plaats. Met deze pony kwam hij door de finish na 23.76 seconden. Op drie zagen we hem terug met Ora, na een nulrit in 23.89 seconden.

In de 80cm voor C- en D-pony's liet Kyle Cuypers nog maar eens van zich horen. Ditmaal schreef hij de proef op zijn naam met Sulaatik's C'est La Vie. In een tijd van 27.71 kwamen zij door de finish zonder ook maar een fout te maken. Lotte De Boeck volgde op plaats twee met Untouchable. Zij was drie seconden trager in een tijd van 30.48 seconden. Kyle Cuypers volgde ook nog eens op de derde plaats met Luminahof's Ivonne door een vlekkeloze rit neer te zetten in 31.11 seconden.

Louise Lenaerts domineerde de 80cm reeks voor B-pony's. Met Bonita Van'T Hoogwielke reed ze een foutloze omloop in een tijd van 33.42 seconden. Met haar andere pony, Special, eindigde ze ook nog eens op de tweede plaats. Ditmaal kwam ze door de chrono na 33.74 seconden. Op plaats drie zagen we Zoë Verschooten en Surprice, na een mooie nulrit in 34.43 seconden.

Klik hier voor de resultaten.