Koen Vereecke wint de Silver league Grote Prijs bij Stal Hulsterlo

Koen Vereecke wint de Silver league Grote Prijs bij Stal Hulsterlo
Morgenmiddag kunnen we gaan genieten van de geweldige jonge paarden tijdens de eerste manche van de STX cyclus bij Stal Hulsterlo in Meerdonk. Maar vandaag is er al een start gemaakt in Meerdonk met de nationale Silver League. Daar was het Koen Vereecke die zich de winnaar van de Grote  Prijs mag noemen.

Over een hoogte van 1.35m wisten zich vijf combinaties te plaatsen voor een barrage. Vereecke en zijn Diadarco van Evendael Z (v. Diamant de Semilly) waren het die daar de rest het nakijken gaf. Het duo kwam bijna twee seconden sneller over de finish als Geoffrey Cobbaut die met ID 1 (v. Diamant de Semilly) in 42.33 seconden nodig had.

Boris Mauroy eindigde na zijn rit met Belucci du Caillou (v. Luccianno) op een fraaie derde plaats voor Carine Gagliani en Quarco de Kerambars (v. Darco).

Meer succes had Cobbaut in de middag tijdens de 1.25m rubriek. In het zadel bijt Cinderella Z sprong hij daar in een foutloze rit van 29.66 seconden naar winst. Andres Vereecke kwam als tweede over de eindstreep met Garde a Vous (v. Francilius xx).  Het duo moest nog flink door rijden in de tweede-fase om zijn vader op afstand te houden. Maar met een rit in 31.50 seconden lukte het zoon Andres toch. Koen Vereecke eindigde  met Calgary Z op de derde plaats en pakt de de vierde met Diadarco van Evendael Z (v. Diamant de Semilly).

Frederik Cattebeke en Henco van de Lijnsaerd (PKZ Contact van de Heffinck) eindigden na een foutloze rit in 32.03 seconden als vijfde.

Een in vorm verkerende Niki Geenens sprong zich ook weer naar winst. Ditmaal in de 1.15 rubriek  met Gazelle van de Vaelenberg (v. Toulon).

Kijk hier voor alle resultaten.