Koen Vereecke verslaat Patrik Spits met nieuwe troef in GP kwalificatie Gent

Koen Vereecke verslaat Patrik Spits met nieuwe troef in GP kwalificatie Gent
Koen Vereecke heeft enkele minuten geleden de razend spannende GP kwalificatie in Gent gewonnen. Dat deed onze landgenoot met Diadarco van Evendael Z, een negenjarige Zangersheideruin van Diamant de Semilly. Vereecke kon de finish al in 26,41 seconden bereiken, terwijl de rest niet foutloos onder de grens van 27 seconden wist te blijven.

Patrik Spits en zijn nieuwe troef Javanna van de Torredreef (Wandor vd Mispelaere) konden in 27,58 seconden de tweede plaats aan de haak slaan. Javanna was tot voor kort nog te zien onder Tim Van den Broeck. Zij versloegen de Britse Annabel Shields die met Carnoneybridge Challenger (Hermes de Reve) de finish in 28,01 seconden bereikte. Oliver Lemmer vertegenwoordigde Duitsland in de top vijf. Hij kon vierde worden met de Cordiolan-zoon Corall.

Gilles Thomas zette ook een mooie prestatie neer. Met Conaro (Con Capitol) werd de jonge ruiter vijfde, gevolgd door Gilles Nuytens en Jade S (Diarado) op de zesde stek. Vicky van de Poel kon de zevende plaats bemachtigen met Jay Jay van de Mottelhoeve (Faldiano).