Koen Vereecke is de concurrentie te snel af in Hasselt

Koen Vereecke is de concurrentie te snel af in Hasselt
Op zaterdag was het Woutershof het decor voor de nationale Gold League wedstrijd. Het centrum nabij Hasselt maakt zich langzaam op voor zijn Euregio. Gisteren sprong Koen Vereecke alvast naar de overwinning in de 1.40m hoofdrubriek.

Op de rug van Jan Bostoen's 8-jarige Diamant de Semilly-ruin, Diadarco Van Evendael Z bleef hij ruim één seconde voor op Equteam ruiter Randy Sherman. Vereecke snelde naar de winst in 28,68 seconden en werd opgevolgd door Randy Sherman met Zafira (v. Con Air).

Sherman klokte foutloos af in 29,96 seconden. Hij werd opgevolgd door Gauthier Mercenier met Upper Class Hero (v. Querlybert Hero) na een foutloze omloop in 30,07 seconden.

De top vijf werd afgewerkt door de West-Vlaamse Elisa Strubbe (Imoon) op vier en Vereecke opnieuw met Jade Van Ten Breebroek op vijf.

Kevin Maus oppermachtig in monsterrubriek.

Niet minder dan 176 combinaties kwamen aan de start in de 1.30m rubriek. Daarbij liet Kevin Maus de concurrentie achter zich met de 10-jarige sBs-merrie, Bali de la Hart (v. Kashmir van Schuttershof). De combinatie kruiste de finish in 59,51 seconden.

Lokale ruiter Brecht Goossens volgde op de tweede plaats met Axana vd Herkkant Z op twee en Patrick Jonkmans (Geena-Lisa vh Langwater) op drie.

In de 1.20m rubriek was het Ina Meylaerts die met  Capitana G Z de overwinning in de wacht sleepte.

Klik hier voor de resultaten