Koen Verdegem wint de Gold Grote Prijs van Lier

Koen Verdegem wint de Gold Grote Prijs van Lier
Het Azelhof te Lier vormde het decor voor drie dagen nationale topsport tijdens een nieuwe GOLD wedstrijd. Het hoogtepunt was er op zondag met de Grote Prijs over een hoogte van 1m45. Die werd gewonnen door Koen Verdegem. Hij kon rekenen op zijn trouwe Gursa Van Den Dael om de razendsnelle tijd van 37,92 seconden neer te zetten. De concurrentie kwam in de buurt, maar niemand wist deze tijd uiteindelijk te verbeteren. Zo schreven zij deze nationale GP op hun naam.

Bernardo Alves en El Torreo de Muze hadden al vroeg in deze jump-off een snelle tijd neergezet. Bijna wonnen ze in 38,10 seconden, maar daar stak Koen Verdegem dan toch een stokje voor. Zo eindigden Alves en El Torreo op een mooie tweede plaats. Ook Alexandre Suer deed met Quo Vadis een verdienstelijke poging. Ze werden beloond met een derde plaats.

Francois Wery en Exquise Du Pachis sprongen naar de vierde plaats. Zo bleven ze Bart Clarys voor, die met Best Mix Cigane Z de top vijf afsloot.

Bernardo Alves was wel onklopbaar in de 1m35-rubriek. Dit keer kon hij rekenen op Elcapone M om de snelste tijd van 28,80 seconden neer te zetten. Tim Van Den Broeck finishte met Javanna vd Torredreef kort daarna, in 29,04 seconden. Dat was goed voor de tweede plaats. Op drie zagen we opnieuw Bernardo Alves, nu in het zadel van Kashmir. Wim Van Hoof (Veracini DH Z) en Dirk Geenen (Zidan Z) sloten de top vijf af.

De dag begon met een 1m25-rubriek. Die werd op overtuigende wijze gewonnen door Elke Appeltans en haar ponyhengst Antares v ter Hilst. Zij klopten af op 56,12 seconden, en waren meteen de enigen die de tijd onder de 60 seconden wisten te houden. Bovendien waren ze ruim 7 seconden sneller dan de nummer twee, Charlotte Rooms. Zij eindigde met Kitile Horta op de tweede plaats in 63,15 seconden. De top drie werd vervolledigd door Niels Fockaert en Coco Van Den Aard Z.

Klik hier voor alle resultaten.