Kirsten Vanderveen en Faustino de Tili grijpen winst in Tryon

October 13, 2017

De Amerikaanse Kirsten Vanderveen is niet meer weg te denken van het podium in Tryon. De Amerikaanse wint er zowat alles wat er te wannen valt. Gisteravond sprong de amazone naar de overwinning met haar Berlin-nazaat, Bull Run’s Faustino de Tili. In het verleden nog uitgebracht door Olivier Philippaerts en Tim Van den Broeck.

Twintig combinaties hadden zich geplaatst voor de barrage van de 1.50m hoofdrubriek. Niet minder dan dertien duo’s hielden het opnieuw foutloos. Uiteindelijk versloeg Kirsten Vanderveen Kent Farrington met zeven honderste van een seconde verschil.

Vanderveen: “In Cental Park was Kent me twee keer de baas en ik weet dat hij ongelooflijk snel is. Hij moest na mij starten dus ik heb alle risico’s genomen.” Het pakte goed uit voor de Amerikaanse die de overwinning greep met de Berlin-zoon Faustino de Tili in 35,26 seconden. Farrington klokte met Dublin (v. Cobra) af op 35,33 seconden.

Beezie Madden volgde op de derde plaats in het zadel van Coach (v. Con Air). Het duo kruiste de finish in 37,59 seconden. Brianne Goutal  strandde net buiten het podium met haar nieuwe aanwinst, Fineman (v. Feliciano). Fabio Leivas da Costa vervolledigde het podium met Tosca de L’Eques (v. VDL Cardento).

Klik hier voor de uitslag.

Equnews /

Persbericht