Kevin Maus en Rodrigo Bass halen de overwinning op laatste dag STX Cyclus manche Courrière

Kevin Maus en Rodrigo Bass halen de overwinning op laatste dag STX Cyclus manche Courrière
Vorige week ging de STX cyclus voor jonge paarden van start bij Stal Hulsterlo in Meerdonk. Deze week trok de cyclus richting het Waalse landsgedeelte, namelijk in Courrière.

Bij de zevenjarigen wisten maar liefst 24 combinaties een dubbele foutloze omloop te noteren. Daarbij sprong Rodrigo Bass naar de winst in het zadel van Azar Ste Hermelle (v. Duc de la Lande). De combinatie klokte foutloos af in 27,63 seconden. Francisco Rocha en de Zangersheide gefokte Clyde Lvb Z (v. Clinton) volgde op de tweede plaats. Het duo stopte de timer in 28,11 seconden. Het podium werd afgewerkt door Thibault Destrebecq en Clarisse.

Arnaud Doem volgde op de vierde plaats met Edgard de Prefontaine (v. Contact vd Heffinck) voor Virginie Thonon met Koquette. De winnaars van de manche in Hulsterlo, Steven Van Meersche en Kyamant van 't Spieveld (v. Diamant de Semilly) namen ditmaal genoegen met de zesde stek.

Bij de zesjarigen was het Kevin Maus die de concurrentie achter zich liet. Maus en de sBs-gefokte Fight Club de la Hart (v. HH Dark de la Hart) haalde de winst in 29,43 seconden. De combinatie nam zo nipt de voorsprong op Joris Vergauwen en F - La Belle Z (Golden Hawk). Vergauwen en de Zangersheide-merrie haalden de eindmeet in 29,72 seconden.  Vorige week won dit duo nog de manche.

Arnaud Doem haalde ditmaal de derde plaats. Nu met Bo Des Gars (v. Rock 'n Roll Semilly). De top vijf werd afgewerkt door Saskia Huylebroek (Lennox van de Zeshoek, v. Eldorado vd Zeshoek) op vier en Thibaut Destrebecq (Batman de Hus, v. Conrad de Hus) op vijf.

Klik hier voor de uitslagen.