Karel Cox en Sam Polleunis ‘on fire’ op het Sentower Park

January 22, 2018

Op zaterdag verzamelden heel wat mensen op het Sentower Park in Opglabbeek. Een rijk gevuld deelnemersveld noteerde uiteindelijk zeven dubbel foutloze combinaties in de 1.40m Animo Cup Grote Prijs.

Karel Cox en de 9-jarige Jabab (v. Nabab de Reve) haalden de snelste chrono in 32,90 seconden. Het duo bleef zo voor op Kevin Gielen in het zadel van Jiquentura. De combinatie kruiste de finish foutloos in 34,18 seconden.

Bernardo Alves vervolledigde het podium met onder het zadel Beau Limit (v. VDL Groep No Limit). Buiten het podium volgden Sam Polleunis (Elias P) op de vierde plaats en Ruben Lamers (Enya) op stek vijf.

Sam Polleunis is de snelste

In de 1.30m Animo Speed Class was er geen stoppen aan Sam Polleunis. Polleunis hield de concurrentie met ruim één seconde achter zich in het zadel van Gentleman (v. Guidam). Het duo wist als enige de timer onder de 55 seconden te houden. Nicole Mestrom volgde op de tweede plaats met Delight. Francois Wery vervolledigde het podium met Touch of Class D’Ors. Net buiten het podium haalde Sam Polleunis ook de vierde plaats met Eurli Fravanca.

Marco Sas wint Kleine Grand Prix

Op zondag was de hoogste proef de 1.25m kleine Grote Prijs die volledig internationaal kleurde. De Nederlandse springruiter, Marco Sas snelde er naar een nipte overwinning met de zevenjarige KWPN’er Galileo van de Hagenhorst. Thuis-amazone, Sofia Westborg volgde met één honderdste van een seconde op de tweede plaats. In het zadel van Alvatore bleef ze Birthe Goossens met Hope van de Bakkershoeve voor.

Voor alle uitslagen klik hier