Jos Verlooy in de prijzen op GCT Parijs

Jos Verlooy in de prijzen op GCT Parijs
De eerste dag van de Global Champions Tour of Longines Paris is vandaag van start gegaan. De eerste CSI5* proef was de Prix Renault Mobility op 1.45m hoogte tegen de tijd. Er was direct een thuisoverwinning dankzij Mathieu Billot. Hij kwam in de ring met Radja des Fontaines (v. Hurlevent de Breka) en stopte de klok in 23.27 seconden.

Op de tweede plaats kwam de Duitser David Will te staan met Mic Mac du Tillard (v. Cruising). De combinatie ging over de eindmeet in 23.83 seconden. Hij werd opgevolgd door Bertram Allen, de Ier bereed GK Casper (v. Canto) en zette de chrono stil in 25.75 seconden.

De Tsjechische Ales Opatrny kwam op de vierde plaats te staan met VDL Fakir (v. Indorado) in een tijd van 26.79 seconden. De top vijf werd vervolledigd door Evelina Tovek met Beezie (v. Quasimodo Z) in 29.03 seconden.

Onze landgenoot Jos Verlooy kwam in de ring met Domino (v. Thunder van de Zuuthoeve) en zette de tijd stil op 30.07 seconden, wat goed was voor een zevende plaats.

Klik hier voor alle resultaten. 

Ervoor werden ook al twee CSI1* proeven gereden. In de 1.20/1.25m klasse was er een overwinning voor Griekenland met Anna-Sophia Danalis. Zij kwam in de ring met Prelude de la Roque (v. Flipper d'Elle). De twee gingen over de eindmeet in 30.38 seconden.

Op de tweede plaats eindigde Claire Beecroft die onder het zadel Vanda Cartier (v. Lord Z) en de tijd stopte in 31.32 seconden. De derde plaats was voor Tess Carmichael, deze Britse amazone reed met Unique III (v. Libero H) en zette de chrono stop in 32.09 seconden.

Holly Truelove reed een foutloze barrage met Golly Girl (v. Grandino) in 32.30 seconden. Alicia Heiniger kwam op de vijfde plaats te staan met Dolce d'Ive Z (v. Darco) in 33.36 seconden.

Klik hier voor alle resultaten. 

Erna werd er nog een CSI1* klasse gereden, maar deze keer op 1.10/1.15m hoogte gereden. Hier was het Imogen Breecroft die als snelste over de eindmeet ging in 31.53 seconden met Untouchable (v. Andiamo).

Deze Britse amazone belande ook op de tweede plaats, deze keer met Roscoe's Amour (v. Ontario) in een tijd van 31.84 seconden. Sabine Maitrot Charmasson kwam op de derde plaats te staan met Vadorijke (v. Krunch de Breve) met een tijd van 32.89 seconden.

Verder kwamen Carolina Cerchiai met Relfine Des Sources (v. Jasper Blue) in 33.28 seconden en Gessica Gusi met Arwenn D'herbourg (v. Quool d Bois Margot*gfe) in 33.46 seconden.

Klik hier voor alle resultaten.