Jos Verlooy en Nico Van der Plaetsen blinken uit op het Azelhof

November 18, 2017

Gisteravond wist Jos Verlooy voor eigen publiek de overwinning in de wacht te slepen tijdens de Gold Tour van het Azelhof. De hoofdrubriek werd door René van de Broeck op 1.40m gebouwd. Van de 55 combinaties aan de start  haalden niet minder dan 22 duo’s de eindmeet foutloos.

In het zadel van de 12-jarige Vigo d’Arsouilles-dochter, Farfelu de la Pomme snelde Verlooy naar de overwinning in 61,41 seconden. Verlooy bleef zo net geen drie seconden voor op Italië’s snelheidsduivel, Lorenzo de Luca.

De Luca en zijn prijspaard uit de fokkerij van de familie Rooms, Jeunesse van t Paradijs (v. Emerald) kruiste de eindmeet foutloos in 64,17 seconden. Harrie Smolders volgde op de derde plaats met Hos D’O (v. Dollar dela Pierre), uit de fokkerij van Herman Claessens.

Verlooy (Caddie R) en Nils Vanhees (Himalaya) volgden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Daar is Nico Van der Plaetsen weer …

In de 1.30m rubriek was het de Antwerpse springruiter Nico van der Plaetsen die de snelste tijd neerzette. Van der Plaetsen en zijn vertrouwde schimmel, Ultra Blue J (v. Mr Blue) bleven voor op Ann Verdoodt (Kubi Carendo) en Guy Janssens (Evert). Van der Plaetsen wist als enige de timer onder de 24 seconden te houden.

Kevin Hollevoet bleek dan weer de snelste in de 1.20m rubriek. Op de rug van Cypress van Eyck Z (Lee an Z) bleef Hollevoet voor op Jef Wellens (Kyara van de Haverbilken) en Gilles Dunon (Louis).

De 1.10m proef werd gedomineerd door Bas Knijff. De springruiter sprong naar de overwinning en tweede plaats met respectievelijke Given S.P.O en Its Me. Alexandra Vandergeeten (Domino LL Z) volgde op de derde stek.