Joris Junior Vergauwen snelt naar overwinning op 'New Years Euro Regio'

Joris Junior Vergauwen snelt naar overwinning op 'New Years Euro Regio'
Vandaag vond in het Azelhof te Lier de tweede dag van de 'New Years Euro Regio' plaats. Net als gisteren stonden er proeven voor zowel paarden als pony's op het programma. Deze avond wordt er nog de Knock-Out wedstrijd sponsored by Equnews verreden. Als afsluiter van de avond is er ook nog de ridersparty aan de Paddock Bar.

In de proef 1.15m voor paarden ging de overwinning naar Joris Junior Vergauwen. Hij reed met Kokette in deze proef tegen de klok supersnel én foutloos rond in 50.88 seconden. Vergauwen was zo net iets sneller dan Rania Ghailani. De amazone uit Vlaams-Brabant kwam met Zamira door de chrono zonder fouten te maken in 50.96 seconden. De top drie werd compleet gemaakt door ruiter uit de streek, Mich Joly. Hij reed Inola DS foutloos rond in 51.64 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Chloé Pabiszak met Ocean du Chateau en Victor Remaut met Maya Blue. Zij finishten in respectievelijk 51.89 seconden en 53.02 seconden.

De hoogste reeks bij de pony's, de 1.05m-1.15m, werd gewonnen door Seppe Wouters en zijn pony Inneke. Dit duo kwam in deze proef over twee fasen door de chrono na 24.36 seconden zonder ook maar een balk te doen vallen. Laura Raemdonck volgde op de tweede plaats met Navayo. Zij finishten foutloos in 25.60 seconden. Robbe Schelfaut werd derde met Medina van de Bochten. Zij eindigden met nul strafpunten in een tijd van 26.41 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Alicia Lienard met Focalize Dew-Drop en Isra Klaasen met Cadine Z. Zij eindigden beiden foutloos in respectievelijk 29.26 seconden en 29.41 seconden.

Sharon Doms was de beste in de 95cm bij de paarden met Tjitske. Verschillende combinaties bleven foutloos in deze proef over twee fasen, maar Doms zette de snelste tijd negerin 23.62 seconden. Op de tweede plaats zagen we Maelle Martin met Irina K. Voor hun noteerden we een foutloze rit in 24.20 seconden. Nathalie Limbort vervolledigde de top drie met Kava SKB. Zij kwamen door de chrono na 24.61 seconden.

Seppe Wouters was net als in de hoogste reeks voor pony's ook in de 95cm proef over twee fasen de beste. Met Lina kwam hij zonder fouten te maken door de finish in 22.58 seconden. Kasper De Boeck was met Topaz DH net iets trager. Dit duo eindigde met nul strafpunten in een tijd van 22.77 seconden. Op drie zagen we Laura Marissen met Silverly Uncle Sam na een foutloze rit in 23.42 seconden.

In de 85cm voor pony's ging de winst naar Daphné Steenssens. Met haar pony Hand in Glove v/h Juxschot kwam ze in deze proef tegen de klok foutloos door de chrono in 39.64 seconden. Op de tweede plaats volgde Alexandra Senden met Good Luck. Zij wisten eveneens foutloos te blijven en dit in 40.86 seconden. De top drie werd opnieuw vervolledigd door Laura Marissen, ditmaal met de pony Simba. Zij finishten met nul strafpunten in 41.33 seconden.