Jonsaunier vd Dwerse Hagen wint het BK bij de 6-jarigen

Jonsaunier vd Dwerse Hagen wint het BK bij de 6-jarigen
Thierry Goffinet wist zich voor de barrage van het Belgisch kampioenschap voor jonge paarden bij de 6-jarigen met twee paarden (Jonsaunier vd Dwerse Hagen en Javel vd Heffinck) te kwalificeren. Daarin kreeg hij het gezelschap van 16 andere combinaties.
Als tweede starter zette hij met de BWP hengst Jonsaunier vd Dwerse Hagen (v. Vertigo de Saint Benoit) de snelste tijd neer. In een tijd van 38:28 seconden sprong hij naar de overwinning met de zoon van Whitney van de Dwerse Haegen (v. Codex). Tijdens de Hengstencompetitie was Jonsaunier deze winter ook al de eindwinnaar bij de 6-jarigen.

De Ier Gavin Harley, rijdende voor stal Van Paesschen, werd vice-Belgisch kampioen met de sBs ruin Dasino van de Kapel (v. Casino). Zij eindigden hun barrage in een tijd van 40:32 seconden. De bronzen medaille is voor Kevin Spiessens met Jivaro van de Lindenbergh (v. Diamant de Semilly). De moeder van deze ruin Daytona de Muze (v. Cento) die we kennen van onder het zadel van Jody Bosteels.
De top 5 werd vervolledigd met Jan De Pauw (Jakarta Royale DS) en Virginie Thonon (Jingo Di Dieu D'Aras). De overige ereplaatsen waren voor Tim Van Den Broeck (Jovita de Haquet), Frederic Vernaet (Just a Gamble) en Benny Naessens (Just in Time). Vorig jaar was Naessens met deze Just in Time nog goed voor een zilveren medaille bij de 5-jarigen.

IMG_9892 IMG_9894 IMG_9901IMG_9566