Jonas Henot is dominante Ben Thiry te snel voor

Slechts vier combinaties haalden de tweede omloop van de klasse Zwaar tijdens het LRV Tornooi in Bierbeek. Twee duo's wisten deze barrage foutloos af te leggen, daarbij loodste Jonas Henot zijn Dana Van de Heide(v.Onze Fons) in een recordtijd rond.

Niet de snelste tijd, maar wel de snelste foutloze omloop, in 40,28 seconden. Ben Thiry volgde op de tweede plaats in het zadel van Caretano Girl Z (v. Caretano Z). Thiry klokte foutloos af in 43,29 seconden.

De recordtijd werd eveneens door Ben Thiry genoteerd. Op de rug van de Z-gefokte, Cadis Z kruiste hij de finish in 40,19 seconden, maar dat ten kostte van één springfout. Uiteindelijk goed voor de derde plaats.

Gunter Lemmens was de laatste in de barrage. Samen met Ciara L Z sprong hij naar de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt foor Jan Lamberts met Hatchoum LV Z.

Moeilijke klasse M

Slechts drie duo's haalden de barrage in de klasse M. Geen enkel wist er foutloos het parcours te doorstaan. Wouter Vanlommel sprong uiteindelijk naar de overwinning met vier strafpunten op de teller. Op de rug van Cupido van Euverbraeke ging hij Niel Vangelder (Davigne van het Netedal) en Dorien Mombaerts (Iriya-V) voor.

In de klasse L sprong Wambeek's Simon Deruyter met Liandor vh Westhof naar de overwinning.

Klik hier voor de resultaten