Johnny Stevens naar de overwinning in de Grote Prijs bij de Kempische Regionale

Johnny Stevens naar de overwinning in de Grote Prijs bij de Kempische Regionale
Rijvereniging 'dagen van het paard' te Leopoldsburg stond afgelopen weekend in voor de jumping van de Kempische Regionale.

In de Grote Prijs op zondag ging de winst naar Johnny Stevens. Met Centurio VPS onder het zadel reed hij naar het goud in een tijd van 44.88 seconden. Kevin Luyckx was de enige andere ruiter die de omloop dubbel foutloos wist af te werken. Op de rug van Durem Van Generhese sprong hij naar de tweede plaats in 50.72 seconden.

Ook Cedric Poets legde een foutloze basisomloop af en mocht hierdoor terugkomen in de barrage. Daar behaalde hij echter een totaal van 8 strafpunten in 55.13 seconden, waardoor hij zich met Finesse van de Heuvelhoeve op de derde plaats klasseerde.

Sus Dirickx (JuJu uit de Melle) en Cedric Poets (Davina van de Heuvelhoeve) tikten allebei één balk uit de lepels in de basisomloop, en maakten zo de top vijf compleet.

Ook het kampioenschap voor juniors en seniors werd op zondag verreden. Het was Wout Vanhemel die met Caressa met de overwinning aan de haal ging. Hij reed een foutloze tweede fase in een tijd van 37.42 seconden. Hij werd gevolgd door Kevin Vandeurzen en Conveurs in 38.88 seconden. Ook Stefanie Grootjans en Efertiti van het Dingenshof reden een foutloze tweede fase. Met een tijd van 40.95 seconden belandden zij op de derde plaats. Jo Grondelaers (Sympathico Z) en Valerie Cornelis (Cranberry van de Berghoeve) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor meer resultaten.