John Whitaker houdt eer in eigen land. Wilm Vermeir op het podium in Londen

John Whitaker houdt eer in eigen land. Wilm Vermeir op het podium in Londen
Vandaag staat de vijfsterren Grote Prijs op het programma in Londen. Gisteravond werd het programma afgesloten met een 1.50m rubriek. De Britten kleurden het volledige podium in deze avond proef. John Whitaker snelde naar de overwinning met de 15-jarige AES-hengst, Argento (v. Arko III). Het duo klokte foutloos af in 33,17 seconden en bleef zo net geen seconde voor op landgenoot Ben Maher.

Maher haalde deze week al meermaals de prijzen. Ditmaal sprong hij naar de tweede plaats met de 10-jarige Continio-dochter, Madame X. Na een finish in 34,14 seconden bleef hij voor op de Puissance-winnares, Laura Renwick.

Op de rug van MHS Washington (v. Obos Quality) snelde Renwick naar de derde stek. Frankrijk's nummer één volgde op de vierde stek met S & L Through the Looking Glas (v. Arkan). De Zweedse Malin Baryard-Johnsson vervolledige de top vijf met de BWP-merrie, H&M Indiana (v. Kashmir van Schuttershof).

In totaal kwalificeerden zes combinaties zich voor de barrage. Enkel het podium finishte de tweede omloop zonder fouten. Ook Wilm Vermeir sprong zich in de prijzen. Op de rug van de 11-jarige Gentiana de la Pomme (v. Shindler de Muze) snelde hij met één springfout in de basis naar de 12de plaats.

Klik hier voor de resultaten