John Pals snelt naar de overwinning in De Warre

January 8, 2018

Zes dagen regionale springsport besloot gisteren met een Nederlandse overwinning in de Warre. In de Grote Prijs wisten in totaal acht combinaties zich te kwalificeren voor de barrage. Vier hielden het foutloos.

Na een finish in 38,013 seconden bleef John Pals net geen seconde voor op Johnny Geusens. Pals greep zo de overwinning in het zadel van Zimba. Geusens volgde op de tweede plaats op de rug van de 10-jarige VDL Groep Verdi TN-nazaat, Valino Z. De combinatie kruiste de finish in 38,906 seconden.

Caro Baerts volgde op de derde stek. Baerts en Hero van Heiste (v. Flipper d’Elle) klokten foutloos af in 39,161 seconden. Jens Vandenberk haalde meermaals de winst in de kwalificatiewedstrijden. Nu stelde de Limburger zich tevreden met de vierde plaats. Vandenberk en de Z-gefokte, Calcentcor of Diamonds (v. Calcentco of Diamonds) hielden het foutloos in 39,461 seconden.

De snelste tijd werd door Niels Bultuis met Lolia gepresteerd. Het duo stopte net over 37 seconden maar strandde op de vijfde stek met één springfout.

In de 1.25m finale wist Vandenberk zijn goede vorm van de voorbije dagen af te werken. Vandenberk sprong naar de overwinning in het zadel van Chiquita. Het duo bleef zo voor op Kim Colaers met C Amelusina R20 en Ina Meylaerts met Capitana G Z.

Klik hier voor alle resultaten