Jan Claeys en Jimmy Vandeven regeren op het Zilveren Spoor in Moorsele

February 9, 2018

De eerste dag van de kleine Cup in Moorsele werd afgesloten met een 1.30m Grand Prix kwalificatie proef. Jan Claeys domineerde de Grand Prix kwalificatie op donderdag avond. Samen met de 9-jarige Judy vd Beekhoek (v. Wandor van de Mispelaere) bleef de Oost-Vlaming zichzelf voor in het zadel van de Berlin-nazaat, Blackmail Jb.

Lokale springruiter, Philippe Vandoorne volgde op de derde plaats. Met onder het zadel Iris van Schraevenacker bleef Vandoorne Thierry Lambert met Genise voor. Helena Embo vervolledigde de top vijf met Godiva Lady.

In de 1.20m proef  snelde Jimmy Vandeven met een ruime voorsprong naar de overwinning. Vandeven haalde de winst in het zadel van New Star. Het duo klokte foutloos af in 31,84 seconden en bleef zo als enige onder de tijd van 33 seconden. Frankrijk’s Jade Ribeyre volgde op de tweede plaats met onder het zadel van de Newton de Kreisker-nazaat, Utah des Saules. Het duo bleef nipt voor op Gaetan Stalpaert met Chopar (v. Concorde). Net buiten het podium strandde David Malfait op de vierde plaats met Airflow Z. Julie Depuydt vervolledigde de top vijf met Jamie-Lyn.

Ook in de 1.10m rubriek hield Jimmy Vandeven de concurrentie achter zich. Op de rug van Jelly ging hij Isabel Debeuf met Ines en Jimmy Vandeven met Larque vooraf. Vandeven won eveneens de 1.00m rubriek met Arris.