Jimmy Vandeven grijpt de winst in Moorsele’s GP kwalificatie

November 24, 2017

Na de eerste Prestige Cup vorige week begon gisteren de Kleine Cup op het Zilveren Spoor in Moorsele. De hoogste rubriek telde als kwalificatie wedstrijd voor de Grand Prix, zaterdag. Op een hoogte van 1.30m sprong Jimmy Vandeven naar de overwinning in het zadel van Vitavie (v. L’Amour du Bois ). De combinatie kruiste de eindmeet foutloos in 57,47 seconden. In het zadel van Fortuna sprong Vandeven eveneens naar de derde plaats.

Frankrijk’s Marc-Antoine Deroite plaatste zich op de tweede plaats met onder het zadel Aspen. Het duo klokte foutloos af in 57,59 seconden.

Jan Claeys sprong vorige zaterdag nog naar de GP-winst, ditmaal snelde Claeys naar de vierde stek met de 9-jarige Quidam de Revel-nazaat, A Quibelle RR. Laurence Pieters (Intox van Groenhove) vervolledigde de top vijf.

Frankrijk aan zet in de neven rubrieken

In de 1.20m rubriek moest de Franse springruiter, Marc-Antoine Deroite geen enkele ruiter voor zich dulden. Samen met Tamalou nam hij net geen seconde voorsprong op Geoffrey Cobbaut met Negro onder het zadel. Patrick Varlet en Daimler werkte het podium af.

De top vijf werd afgewerkt door Patrick Verlet (Daimler) op vier en Jimmy Vandeven (Vitavie) op vijf.

Ook in de 1.10m wist Deroite de aandacht naar zich te trekken. Op de rug van New Star bleef hij er Jimmy Vandeven voor die de tweede, derde en vierde plaats innam met respectievelijke Renom, Cornado en Alinia.

Klik hier voor de resultaten