Jill Berghman en Thibaut Spiers in goede vorm tijdens HROV wedstrijd Hidalgo

Jill Berghman en Thibaut Spiers in goede vorm tijdens HROV wedstrijd Hidalgo
Tijdens de aller eerste editie van Hidalgo's HROV wedstrijd was het gezellig druk. Het weer hadden ze mee en ook de sfeer zat goed, wat zorgde voor toch een behoorlijk aantal supporters. Meer dan 200 combinaties kwamen aan de start tijdens zowel proeven voor ponies als voor paarden.

Tijdens het LJ Leathers pony criterium werden proeven verreden over een hoogte van 60, 70, 80, 90 en 100 cm waarin de winnaar van de hoogste rubriek Leon Brutsaert was. Hij reed er met Sibel als snelste een foutloze barrage in een tijd van 35,6 seconden. Aliki Rotsaert deed het ook zeer goed maar was met een tijd van 37,92 seconden net niet snel genoeg voor de eerste plaats.

De winnaar van de hoogste paarden rubriek over een hoogte van 1m20 was Thibaut Spiers. In deze rubriek waar 24 combinaties aan de start kwamen, was hij de enige die een foutloze barrage wist te rijden. Eddy Godecharles (parcoursbouwer) bouwde een pittige proef die toch moeilijk genoeg bleek.

Thibaut reed hier naar de overwinning met Indigo Van Het Mangelhof in een tijd van 34,33 seconden. Ook Yenci Sips die met Geisha aan de start kwam bleef van het hout tijdens de barrage, maar werd weerhouden van de overwinning door een tijdsfout (38,54 seconden). Peter Boelens werd er derde met Caetano v/d Vromboutshoeve in een tijd van 34,53 seconden met 1 springfout in de barrage.

Ook Jill Berghman was in goede vorm want zij wist zowel de 1m rubriek van het Trofee Roger Joost criterium te winnen, als de 1m10 rubriek. In de 1m rubriek reed ze naar de overwinning met Cinderella in een snelle tijd van 26,48 seconden. Ze werd op de voet gevolgd door Erwin Wulteputte en Eerstje vd Wolfput die in een tijd van 26,67 seconden foutloos bleven. De derde plaats ging naar Nicolas Limpens en Welusiena, zij reden door de meet in een tijd van 30,88 seconden.

In de 1m10 rubriek bleef Jill lang alleen als enige dubbel foutloze op het scorebord staan. Het duurde ongeveer 30 combinaties tot de volgende foutloze, waarbij er in totaal maar 10 van de 70 dubbel foutloos bleven.

Jill zette een onklopbare tijd neer van 27,09 seconden met Elanville Van De Smishoeve en bleef zo Charlotte Vanneste een goede 2 seconden voor. Charlotte reed met Bingo De Laubry met een tijd van 30,7 naar een tweede plaats en de derde plaats ging naar Anouk Steyaert en Margo Olbrecht. Zij reden met Japrisco Van De Backershoeve (Anouk) en Britney (Margo) in een tijd van 31,54 seconden ex equo.