Jérôme Schmidt grijpt de overwinning in het Sentower’s ponycriterium

January 9, 2017

Afgelopen weekend waren de ponies de baas in het Limburgse Sentowerpark. Het ponycriterium werd er naar de hand gezet van Jérôme Schmidt in de 1.20m hoofdrubriek. Op de rug van Cragghouse Griff haalde Schmidt de eindmeet in 32,17 seconden. Als enige combinatie hield hij de totaal score op nul.

Aurelia Guisson en Orchid’s Colyne volgden op de tweede plaats. De combinatie sprong in de eerste ronde een balk tegen de grond. De tweede ronde bleef foutloos in 31,05 seconden. Malin Bollen bezette de derde stek op de rug van Fiona van de Claevervallei. De top vijf werd afgewerkt door Elisabeth Van Munster (Little Ben BS) en opnieuw Malin Bollen (Mona Liesa12) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Ook in de 1.10m wist Malin Bollen zich in de kijker de springen. Samen met Fiona van de Claevervallei sprong de combinatie naar de winst. Het duo klokte af in 28,44 seconden, ruim één seconde sneller als Kyle Cuypers met Jolys Gloria. Cuypers kruiste de finish in 29,61 seconden. Margaux Frippiat volgde op de derde plaats met Ivarius van de Boshoeve.

De top vijf van deze 1.10m proef werd afgewerkt door Aurelia Guisson (Orchid’s Colyne) op vier en Malin Bollen (Cavalor Happy Girl) op vijf.

1.00m

 1. Seppe Wouters – Inneke
 2. Kyle Cuypers – Ora
 3. Kyle Cuypers – Luminahof Hyacint

0.90m

 1. Seppte Wouters – Lina
 2. Seppte Wouters – Cara
 3. Kyle Cuypers – Ora

0.80m (CD)

 1. Helena Beyers – Yros
 2. Kyara Geyskens – Chanel
 3. Floor Porters – Donut

0.80m (B)

 1. Anjolie Vanhecke – Ponyhoeve Parel
 2. Louise Lenaerts – Special
 3. Lotte Vanstraelen – Kings Lady

0.70m

 1. Ilana Driessens – Miss Kikky
 2. Tille Marien – Orchid’s Serica
 3. Ling Vanoppen – Fauvette D’Oha