Jérôme Guery en Olivier Philippaerts moeten Simon Delestre voorlaten in Land Rover Masters

Jérôme Guery en Olivier Philippaerts moeten Simon Delestre voorlaten in Land Rover Masters
De tweede dag op Jumping Mechelen werd in de A-piste afgesloten met de CSI5*-W Land Rover Masters. In deze proef komen de beste vijf Belgische en beste vijf buitenlandse ruiters die aanwezig zijn op de concours krijgen een uitnodiging om aan deze proef deel te nemen. Eerst rijden alle ruiters een parcours zoals anders en vanaf de ronde erna verhogen de ruiters telkens één sprong. Na drie rondes wordt er dan uiteindelijk nog een ronde tegen de klok gereden om de winnaar te bepalen.

Het waren uiteindelijk drie van de tien ruiters die zich wisten te plaatsen voor deze allesbeslissende barrage. Zo mochten Jérôme Guery, Olivier Philippaerts en Simon Delestre strijden om de winst.

Jérôme Guery kwam als eerste aan de start in deze barrage met de schimmelhengst Garfield de Tiji des Templiers (v. Quasimodo Z) en zette meteen een nulronde neer in exact 30.00 seconden. Zo legde hij de druk op de schouders van de twee andere ruiters. Olivier Philippaerts mocht dan als tweede in de ring verschijnen met de achtjarige hengst Extra (v. Berlin). Zij kregen een fout en finishten na  35.00 seconden. Als laatste verscheen dan Simon Delestre in de ring met zijn recent nieuwe aanwinst Gain Line (v. Stolzenberg). De Fransman wist foutloos rond te komen met de vosse ruin en was ruim een seconde sneller dan Jérôme Guery in 28.73 seconden. Zo schreef hij deze Landrover Masters op zijn naam en verwees hij onze landgenoten naar de tweede en derde plaats.

Klik hier voor de volledige resultaten.