Jerome Guery derde in 1.40m hoofdrubriek van Lummen

Jerome Guery derde in 1.40m hoofdrubriek van Lummen
Vandaag was het een succesvolle dag voor de Belgische combinaties op de Flanders Spring Tour van Lummen met verschillende overwinningen voor ons thuisland. Ook in de laatste internationale top rubriek over 1.40m wisten onze landgenoten zich in de kijker te springen. Zo was er een podium plaats voor Jerome Guery en prijzen voor Sam Polleunis en Dries Dekkers.

De winst in de rubriek ging naar de in vorm verkerende Emma Augier de Moussac.  De amazone die afgelopen drie weken al flink wat prijzen mee pakte op de Spring Tours bij de Peelbergen en het Sentower Park weet ook in Lummen met de winst aan de haal te gaan. Samen met haar Copia (v. Cobra) had de amazone slechts 59.48 seconden nodig om Guy Williams naar de tweede plaats verwijzen. De Britse top ruiter volgde met de BWP-ruin Casper de Muze in 60.89 seconden en was daarmee net wat sneller als Jerome Guery.

Guery die  nog maar net een weekje terug is van zijn overwinning in de LGCT van Miami en is ook in Lummen direct goed van start gegaan met een derde plaats. Samen met de 9-jarige Instit de Jucaso (v. Cooper vd Heffinck), waarmee hij bij de Peelbergen in maart ook al een rubriek won, sprong hij een zeer vlotte ronde van 61.83 seconden. Hij werd op de voet gevolgd door Sam Polleunis die met de 10-jarige BWP ruin Holiday vh Taubershof (v. Tauber van het Kapelhof) 0.25 seconden langzamer was. Het duo miste daarmee net het podium en werd vierde.

De Vijfde plaats ging naar de Braziliaan Cassio Rivitti. Hij sprong een foutloze rit in 62.36 seconden met zijn 11-jarige hengst Lagerfeld (v. Lauterbach).

Dries Dekkers wist zich op een fraaie zevende plaats te klasseren. De ruiter was met D&J Havanna (v. Griseldi) in 63.85 seconden nét te langzaam voor voor het Nederlandse super talent Sanne Thijssen. Zij sprong met Stippel (v. Cartano) naar een zesde plaats in 62.59 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.