Jeroen Appelen toont zijn slag

27 ruiters gingen zondag middag van start in de GL 1.40m proef meetellend voor de wild cards in Brussel, Mechelen, Antwerpen en Parijs.

27 ruiters gingen zondag middag van start in de GL 1.40m proef meetellend voor de wild cards in Brussel, Mechelen, Antwerpen en Parijs. Jody Bosteels van het ondersteunend comité waagde een gokje en voorspelde na de verkenning dat er 5 foutloos door de finish zouden rijden. Hij zat er slechts eentje naast, want het waren er uiteindelijk 6 die zich konden plaatsen voor de barrage. Alexander Kumps reed ook foutloos, maar iets te traag, zodat hij zevende werd.



Waren er uiteindelijk wel bij: Jeroen Appelen/ Uni Stop vt Hoksent en Darco Two, Jody Bosteels/Chatman, Samuel De Pauw/Vrieda O, en de twee juniors Michiel Meskens/Cayenne vd Plataan en Jonas Vervoort/Megastar. Laatstgenoemde was in Hulsterlo beste junior en ook nu was hij de beste in zijn leeftijdscategorie. Hij werd uiteindelijk derde voor Meskens. Want Jeroen Appelen bleek dit keer ongenaakbaar. De Limburger plaatste zijn twee viervoeters op één en twee en won met Uni Stop de proef gesponsord door Magic Horses. Bron.: Gouden Laars