Jeroen Appelen neemt sterke start in Lier

Jeroen Appelen neemt sterke start in Lier
In Lier zijn de internationale ruiters vandaag met hun CSI2*Azelhof gestart. Deze middag werd de 1.40m Longines Ranking proef opgesplitst in twee onderdelen.

In het eerste deel kleurde het podium volledig internationaal. Joao Victor Castro overheerste daarbij met de winst en derde plaats. De Braziliaanse springruiter sprong naar de overwinning met de Zangersheide-ruin, Chief Tibri Z (v. Corland). Het duo klokte foutloos af in 28,20 seconden en bleef zo Equteam ruiter, Randy Sherman voor.

Sherman en S& L Cocodrille (v. Emerald) volgde op de tweede plaats in 29,12 seconden. Castro en Chippo Z (v. chippendale Z) vervolledigde het podium.

Net buiten het podium haalde Jeroen Appelen de vierde plaats als beste Belg. Appelen en Just Krack hield het foutloos in 29,51 seconden. Brian Walker en Carlson 93 (v. Contendro I) werkte de top vijf af.

Klik hier voor de resultaten

Bij de vijf en zesjarigen was het Anouk de Ruijter die de winst greep met haar Fiorie (v. Zacharov). De Nederlandse bleef Giovanni Consorti (Fimca, v. Eldorado van de Zeshoek) en Rachel Steffen (Erasmus van ter Hilst, v. Ugano Sitte) voor.