Jelle Limbourg wint de hoofdproef op de winterjumping in Asse

Jelle Limbourg wint de hoofdproef op de winterjumping in Asse
Afgelopen weekend was er weer een Jochri winterjumping is Asse. Op vrijdag waren de jonge paarden welkom voor oefenrondes. Op zaterdag en zondag was de tijd van belang. Op zondag werd de hoofdproef verreden, namelijk de 1m35-rubriek. Die werd gewonnen door Jelle Limbourg.

Hij kon op Dubai rekenen om de pijlsnelle tijd van 33,21 seconden neer te zetten. Dat was ruim twee seconden sneller dan Marc Bellemans, die met Yes Ac de tweede plaats voor zijn rekening nam in 35,61 seconden.

Voor Glenn Van Riet en Cornet's Love was er een derde plaats. Zo bleven ze Steven Van Rossem voor, die vierde werd met Ibritt van't Epenveld. De top vijf werd vervolledigd door Tom Bonny. Hij zat in het zadel van Hocus Pocus.

In de 1m25-proef sprong Rania Ghailani naar de overwinning. Met Marco Delle Roane vloog ze door de finish in 27,29 seconden, en dat verzekerde hen van de eerste plaats. Op de tweede plaats kregen we Nicolas Cartilier. Met Coal Ila Birdavenue klopte hij twee seconden later af, op 29,53 seconden.

Victor Laudet reed Tango des Merveilles naar de derde plaats. Op vier zagen we Sybren de Pré en Zachary de Lion Z. Voor Bert Panneels en Or la Loi was er een vijfde plaats.

Nicolas Limpens en Valensienne lieten alle concurrentie achter zich in de 1m15-reeks. Ze wonnen de proef in 26,88 seconden, en bleven zo Toon Maes voor. Hij kon rekenen op Virgule d'Isle om de tweede snelste tijd van 28,10 seconden neer te zetten.

De derde plaats was voor Hugues Dieux. Kevin Vanhecke (Faline d'Au Cerfs) en Sebastien Neyt (Cordian Z) vervolledigden de top vijf.

De 1m05-proef werd op spectaculaire wijze gewonnen door Elien Panneels. Met Vladimir zette ze de razendsnelle tijd van 48,67 seconden neer, ruim vijf seconden sneller dan de nummer twee. Die plaats was Geraldine Collienne en Baila. Voor Jana Bogaert en Crystal Cruch Z was er een derde plaats.

Op zaterdag werd er tot 1m20 gesprongen. Die proef werd gewonnen door Dag Keymolen en Horan in een snelle tijd van 28,22 seconden. Zij wisten als enigen de tijd onder de 30 seconden te houden. Anne de Doncker reed Gazelle van Moretus naar de tweede plaats in 30,50 seconden.

Voor Celien Meert was er een derde plaats. Zij zat op de rug van Calypso. Jelle Limbourg was er ook weer bij. Nu werd hij vierde met Eva. David Tavernier sloot met Furrano de top vijf af.

Voor Jessica De Knop en Ice Q vd Kat was er een overwinning in de 1m10-rubriek. Ze wonnen in een tijd van 28,22 seconden. Stijn Claessens nam met Drum vd Bochten de tweede plaats voor zijn rekening in 32,64 seconden.

Steven Van Rossem vervolledigde met Kiliana van Klapscheut de top drie. Zo liet hij Katrien Nijs achter zich, die vierde werd met Loly en vijfde met Dira.

Sven Vander Meerssche won met Chanel vd Kapzone de 1m-rubriek in een tijd van 26,27 seconden. Voor Noemi Dehaze en Daloubet was er een tweede plaats. Gill Huttener reed Melody vh Hellehof naar de derde plek.

OVERIGE RESULTATEN

90cm zaterdag

1. Femke Verschueren - Candy vd Radjahoeve - 28,80
2. Alice Rainchon - Victoire de Hurtebise - 29,61
3. Dean Depelseneer - Flocon Step - 29,64

95cm zondag

1. Elien Panneels - Vladimir - 24,70
2. Jolien Parewyck - Hakuna of Roses - 27,17
3. Laurie Casier - Jet-Set - 27,59

85cm zondag

1. Florence Capel - Flicka - 26,73
2. Sasha Bolland - Ponpon - 27,00
3. Marijke Pops - L Spirit - 27,82