Jelle Limbourg imponeert op Indoor Jochri

December 19, 2017

Mathieu Van der Kelen domineerde afgelopen zondag het podium in de 1.25m hoofdrubriek van de Indoor Jochri. Toch moest de Brabantse springruiter de girlpower van Lynn D’Havé voor zich dulden. Lynn D’Havé snelde naar de overwinning in het zadel van Caelum Ter Wilgen (v. Quick Star).

Het duo klokte foutloos af in 29,54 seconden en bleef zo voor op Mathieu van der Kelen op de rug van  Britney. Van der Kelen volgde zichzelf  op in het zadel van Jamrio d’Overnel Z. De top vijf werd verder afgewerkt door Mike Van Haudt op de rug van respectievelijk Lightning en Kia Maria van de Potaarde.

Uitzonderlijk werd op zaterdag een 1.30m rubriek georganiseerd. Deze hoofdproef viel ten prooi van Jelle Limbourg met zijn vertrouwde Dreamer (v. Calypso III ) . Limbourg en de 14-jarige ruin snelden naar de overwinning in 27,70 seconden. Het duo nam zo net geen drie seconden voorsprong op Frederic Dekens met Inaki van den Dael (v. Eros Platiere).

Dekens kruiste de finish in 30,29 seconden en bleef zo ongeveer één seconde voor op Stefaan Van de Walle met Joyce Van Essene.

Jonas Bellemans strandde op de vierde plaats met Leandro terwijl Paulien De Pauw de top vijf afwerkte met Daiquiri Droeshout.

Net voordien wist de lokale springruiter Bert Panneels naar de winst te springen in de 1.20m proef. Panneels zadelde zijn vertrouwde partner, Or La Loi (v. Shogun II ) op voor het parcours en kruiste uiteindelijk de finish foutloos in 26,76 seconden. Stefaan Van de Walle volgde op de tweede plaats met Figaro Z terwijl Maurine Levy het podium vervolledigde op de rug van Indy-S.

Klik hier voor de resultaten