Jelle Limbourg heeft vliegende start in HGVBB jonge paarden competitie

Jelle Limbourg heeft vliegende start in HGVBB jonge paarden competitie
Afgelopen weekend was de eerste omloop van de'HGVBB jonge paarden competitie bij Stoeterij Mivaro tijdens Jumping Horse Immo. Deze nieuwe competitie voor jonge paarden zal over drie manchtes verreden worden en in een afsluitende finale beslist worden. De winnaar krijgt dat niets minder als een wildcard voor het Belgisch kampioenschap in Gesves.

Met meer dan 70 combinaties maakte de competitie op Jumping Hores Immo een knallende start met top winnaar Jelle Limbourgh. In de rubriek voor 6-jarige springpaarden was hij in het zadel bij Lipstick from Zellik (v. Flamenco de Semilly) van uitzonderlijke klasse. Het duo kwam over de finish in 31.12 seconden en bleef daarmee de rest van het deelnemersveld meer dan 4 seconden voor.

Sebastien Neyt en Lilly Van O Z (v. Lord Chin) volgden met een fraaie tweede plaats. Zij wisten zich tussen Limbourg, die met zijn tweede paard Baby One of Lotus (v. Diamant de Semilly). derde werd, met een rit van 35.29 seconden op de tweede plaats in.

De vierde plaats werd opgeist door Jonas Bellemans met Leandro de Rigo (v. Carabas vd Wateringhoeve). Zij verwezen Stefan De Pauw en Lovely Boy van 't Leeuwerikenhof (v. Numero Uno) in 38.63 seconden naar een vijfde plaats.

De kwaliteit van de 5-jarige paarden was ook klasse te noemen. Zestien van de 28 combinaties wisten een fraaie ronde zonder fouten neer te zetten.  Ook hier stuurde Jelle Limbourg maar liefst vijf paarden foutloos rond. Bij de 4-jarigen wist Limbourg twee van der zeven foutloos ritten neer te zetten.

Kijk hier voor alle resultaten.