Jef Lauwers’ voormalige High Quality J op het podium in Al Ain

February 17, 2017

Gisteravond overtuigde Frankrijk nog overweldigend in de eerste FEI vijfster Nations Cup van het nieuwe jaar in Al Ain. Morgen staat de CSIO5* Grote Prijs op het programma, vandaag was het de beurt aan de tweester ruiters.  In totaal kwamen acht combinaties aan de start in de barrage, slechts twee kruisten de finish zonder ‘kleerscheuren’.

Syrië’s Ahmad Saber Hamcho sprong daarbij naar de overwinning op de rug van de 12-jarige Locarno 62-merrie, Lola V. Het duo overtuigde met de snelste tijd en een foutloze omloop in 48.57 seconden.

Ramzy Hamad Al Duhami volgde op de tweede plaats met de 10-jarige BWP’er High Quality J (Quadrillo). In het verleden werd deze nog succesvol uitgebracht door zijn fokker, Jef Lauwers en later Gilles Thomas.

Het duo kruiste de finish in 50,31 seconden. Edwina Tops-Alexander’s voormalige Grand Prix-paard, Old Chap Tame (Carthago) volgde op de derde plaats. Met in het zadel Abdulrahman haalde de 15-jarige Selle Français de finish in 58,15 seconden.

De top vijf werd afgewerkt door Luis Jesus Escobar met Qualidam (Quality Touch Z) op vier en Khaled Abdulaziz Al Eid met Valuta S (Quintero) op vijf.

 

 

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN

Eerder vandaag sprong Ahmed Mansoor met zijn eigen 10-jarige BWP’er Heavenly Star (Cyber van Berkenbroeck) reeds naar de tweede plaats. In deze 1.35m proef was de winst weggelegd voor Sheikh Ali Abdulla Al Qassimi met de 11-jarige Saga de la Roque (Capital).

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN