Jean Marc Englebert zet beste beentje voor in Grote Prijs van Melen

Jean Marc Englebert  zet beste beentje voor in Grote Prijs van Melen
Jean Marc Englebert  liet van het weekend een goede indruk achter bij het winnen van de Grote Prijs in Melen. In een barrage met vijftien combinaties bleef de ruiter drie dames voor om de overwinning. Noemie Close werd tweede voor Virginie Nelles die de derde plaats op het podium innam.

Englebert moest nog flink doorrijden met Cardago de Saulieu Z om Close op afstand de houden. Het duo kwam in 25.32 seconden als eerste over de eindstreep. En zag de amazone vervolgens naderen met Ueleme Des Rochers. Toch kwam Close nét te kort met een foutloze rit in 25.82 seconden en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Nelles volgde op de derde plaats met een foutloze omloop in 26.45 seconden in het zadel bij haar Jivago G.

De vierde foutloze combinaties was Louise Drouget. Zij kwam met Zalza Kristal in 26.95 seconden over de finish.  De top vijf werd compleet gemaakt door Pierrine Martin en Vivaldi du Coral.  Zij zagen onderweg een balk vallen en kwamen in 27.94 seconden over de finish.

In de rubriek over 1.20m ging de winst naar Christel Delau. De amazone was met haar Made De Fontin in 38.65 ruim de snelste. Achtervolger Jordan Schyns kwam met Quercy Du Pre Noel bijna twee seconden later over de finish. Hij bleef Pierrine Martin in Vivaldi du Coral nipt voor met zijn tijd van 40.17 seconden. Pierrine kwam twee honderdsten van een seconden later over de finish en werd derde.

Kijk hier voor alle resultaten.