Jan Vinckier springt in de prijzen tijdens de Baltica Tour

Jan Vinckier springt in de prijzen tijdens de Baltica Tour
Ook vandaag zijn het de jonge paarden die zich mogen bewijzen tijdens de Baltica Tour in Ciekocinko, nabij Sopot in Polen. Bij de zesjarigen was het Adrius Petrovas die met het Belgische fokproduct, Laderas Flandria (v. Flamenco De Semilly) de winst greep.

De 6-jarige ruin, greep de winst na een foutloze barrage in 25,63 seconden. Zo bleven ze Jacek Zagor en Conthargos voor. In het zadel van de Britse hengst besloot de Pool zijn parcours foutloos in 25,66 seconden. Het podium werd afgesloten door opnieuw Andrius Petrovas.

De Lithouwse ruiter strandde op de derde stek met het Deens WarmbloedPaard, Leelandi. Zijn landgenoot Kristupas Petraitis volgde op de vierde plaats met Corland Star terwijl België's Jan Vinckier de top vijf vervolledigde. In het zadel van Qantas sprong Vinckier een nulronde in 27,04 seconden.

Bij de vijfjarigen kleurde de overwinning Brits-Nederlands. Jude Burgess snelde naar de winst met de KWPN'er, Hartbreker GB (v. Crespo VDL) in 28,14 seconden. Jacek Zagor stelde zich opnieuw tevreden met de tweede stek. Op de rug van de Zangersheide-gefokte Casario de Soie Z ging de Pool Karoline Emely Paulsen (Pauline) vooraf.

Oktay Sezek (Hylke) en Benjamin Raistrick (Heaven van Wait E) volgden op de vierde en vijfde plaats.

België's Lieven Devos deed het eveneens foutloos. Met onder het zadel Cresswell LVP Z (v. Casall) haalde hij alsnog de 15de plaats na een foutloze omloop in 33,67 seconden.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN