Jan Verellen springt zich in de kijker in Peelbergen

Jan Verellen springt zich in de kijker in Peelbergen
De ochtend in Peelbergen ging van start met een CSI2* op een hoogte van 1.35m. Onder de vele foutloze wist Jarno van Erp te zorgen voor een thuisoverwinning in Nederland. Hij bereed Baldewijn (v. Concorde) en zette de klok stop in 33.32 seconden. De twee eindigde eerder ook al op een derde plaats bij de jonge paarden in Haagen.

Hij werd opgevolgd door Stefanie Saperstein, deze Amerikaanse amazone kwam in de ring met La Boom (v. Lacoochee). De twee gingen door de eindmeet in 34.23 seconden. Met een klein verschil kwam Jan Andre Schulze Niehues op de derde plaats te staan. Deze Duitser stopte de chrono in 34.69 seconden met onder het zadel Con Camillo (v. Cornado Nrw).

De Ierse Sophie Dalm ging door de finish in 34.72 seconden wat goed was voor een vierde plaats met Evita de Wulf Selection (v. Winningmood van de Arenberg). De Belgische Jan Verellen vervolledigde de top vijf met Quorioso Pre Noir (v. Kannan) in 35.13 seconden.

Klik hier voor alle resultaten. 

In de CSI1* was het een Argentijnse winst voor Fidel Segovia met Finn Mcloud (v. Phin Phin). Hij wist een snelle ronde te rijden in 64.35 seconden. Met enkele honderdste van een seconde verschil wist Anna Duff op de tweede plaats te eindigen. Ze kwam in de ring met Diddel van de Kwakkelhoek (v. Toulon) en stopte de chrono in 65.56 seconden.

De derde plaats was voor Laurenz Buhl, deze Duitser bereed Lausbub III (v. Lauterbach) en eindigde in 65.56 seconden. Wat een ex-aequo was met de Ierse Anna Duff. Yusuke Takashima nam de vierde plaats in beslag in een tijd van 65.83 seconden. Hij had onder het zadel Fifa Z, een nakomeling van Fierro Van Berkenbroeck. De top vijf werd vervolledigd door de Nederlandse amazone Beau Schuttelaar met Drogba (v. Numero Uno) in 66.58 seconden.

Klik hier voor alle resultaten. 

Erna was er nog een CSI1* proef in twee fasen op 1.20m hoogte. Hier was er een andere Nederlandse overwinning dankzij Niels Bulthuis. Hij kwam in de ring met Fortuna Flamingo (v. Harley VDL) en stopte de tijd in 30.02 seconden.

De Duitse amazone Paulina Krell kwam op de tweede plaats te staan met een tijd van 31.38 seconden. Ze bereed Qualestro d'La Vallee (v. Mr. Blue). De top drie werd vervolledigd door de Italiaan Ernesto Canseco in 31.85 seconden met Darchello B (v. Cardento).

Op vier en vijf kwamen de Amerikaanse amazones Olivia Woodson en Josephine Decker te staan. Woodson reed met Stairway to the Stars (v. Stairway) rond in 32.07 seconden en Decker reed met Dexter (v. Diarado) rond in 33.23 seconden.

Klik hier voor alle resultaten.