Jan van Alken neemt sterke start op Tops International Arena

Jan van Alken neemt sterke start op Tops International Arena
Jan Tops ontvangt deze week de jonge talenten. Op zijn pistes in Valkenswaard laat hij de jonge paarden aan het werk tijdens de Global Future Championships. Deze ochtend kwamen er ruim 75 zevenjarige paarden aan de start. Daarbij plaatste de Nederland gefokte Zapatero VDL-zoon, Fascinating Fortuna de beste tijd met Patrick Lemmen in het zadel.

De combinatie snelde naar de overwinning in 32,06 seconden en bleef zo Jame Paterson-Robinson met de KWPN-merrie, Fanta Lime (v. Cantos) voor. De Australiër klokte foutloos af in 33,42 seconden.

Rob van Bussel en de Zangersheide-gefokte, Gotcha (v. Game Boy) volgde op de derde plaats in 34,36 seconden.

De top vijf werd verder afgewerkt door Maximilian Weishaupt (Con Caye, v. Con Chello) op vier en België's Jan Van Alken met onder het zadel Kayenne Of de Rocky Mounten (v. Fierro Hof Ter Zeedycke).

Ook Steven van Meersche plaatste zich in de top tien. Met onder het zadel de BWP-ruin, Kyamant van 't Spieveld (v. Diamant de Semilly) sprong hij foutloos rond in 35,72 seconden, goed voor de achtste plaats.

Klik hier voor de resultaten

KWPN paarden on top bij vijfjarigen.

Bij de vijfjarigen regeerden de Britse deelnemers met KWPN-paarden. Harry Bateman haalde de winst in huis met de Toulon-dochter, Heerdelon. De combinati werd opgevolgd door Hot Bluebird (v. Plot Blue) met Pippa Goddard in het zadel. De Nederlandse springruiter Geert Moerings vervolledigde het KWPN podium met Havanna.