Jan Lamberts, Gert Dierickx en Anouk de Proft imponeren op Indoor Herent

January 18, 2018

Op het Indoor Herent kwamen afgelopen zondag heel wat combinaties opdagen. Uiteindelijk kwalificeerden 10 duo’s zich voor de barrage. Van de 10 barrage starters finishten er drie duo’s zonder het hout aan te raken. Jan Lamberts noteerde daarbij de snelste tijd.

Op de rug van Hatchoum LV Z (v. Heartbreaker) klokte Lamberts foutloos af in 33,02 seconden. Het duo bleef zo ruim twee seconden voor op Ben Thiry die in het zadel van Kadee van st Rockes Kapelle  de timer op 35,34 seconden stopte. Hans De Ridder vervolledigde het podium met onder het zadel Jelco van ‘t Harsenhoven.

Net buiten het podium volgde Anouk de Proft met Eleonore Blue op de vierde plaats. Vorige week sprong de combinatie nog naar een regionale overwinning. Ben Thiry werkte de top vijf af met Lexi van Berteim.

Twee combinaties hielden het foutloos in de barrage van de klasse M. Gert Dierickx bleef nipt voor op de concurrentie met Leandro van den Ouden Eik (v. Epleaser van ‘t Heike). Na een finish in 37,40 seconden bleef Dierickx voor op Koenraad Lauwereys met La Luna. Myrthe Coeckelberghs en Kasper werkten het podium af. Eveneens geselecteerd voor de barrage was Kris Meurrens die met Imagine van ‘t Roth op de vierde stek strandde.

De Klasse L viel ten prooi van Anouk de Proft. De Proft bleef er samen met Davenport Bleu voor op Lotte Geerens met Jesley van de Padenborre en Jan Lamberts met G’Majo van de Caloo Meerschen. Alle drie de duo’s noteerden een dubbele foutloze omloop.