Jan Claeys en Steven van Meersche houden podium-onderonsje in Sint-Niklaas

Jan Claeys en Steven van Meersche houden podium-onderonsje in Sint-Niklaas
Ruim 100 combinaties hadden zich ingeschreven voor de 1.25m troosting van de Beker van Oost-Vlaanderen tijdens de regionale HROV jumping het Waase Paard in Sint-Niklaas. De hoofdrubriek bleek uiteindelijk een onderonsje tussen Jan Claeys en regerend Oost-Vlaams beker winnaar, Steven Van Meersche.

Initiëel werd de tijd heel krap gezet en nadien verlengt tot een toegestaan aantal van 74 seconden. Toch bleef de tijd parten spelen voor heel wat combinaties. Jan Claeys noteerde als eerste een foutloze omloop.

Uiteindelijk sprong Claeys naar de overwinning in het zadel van Jakari AG (v. Deister). De combinatie haalde het foutloos in 29,31 seconden. Claeys en Kick-Off AG (v. Prince van de Wolfsakker) plaatste zich eveneens op de derde plaats.

Steven Van Meersche sprong zo naar een tweede plaats op de rug van Lord Clin Z (v. Lord Chin). De combinatie klokte foutloos af in 30,72 seconden. Van Meersche strandde eveneens net buiten het podium op de vierde plaats met Impalla. Naomi Asselman en Jericho S vervolledigden de top vijf. Slechts deze vijf combinaties slaagden in een dubbele foutloze omloop.

In de 1.10m proef was het Vincent De Vlieger die de concurrentie achter zich liet. De Vlieger en Flying Picasso. De Vlieger haalde het in deze proef op tijd na een nulronde in 53,24 seconden. Ruim twee seconden voorsprong op Ann Verdoodt met Domi Van Het Perreveld (v. Kashmir van Schuttershof). Verdoodt finishte als beste amazone in 55,35 seconden. Charlotte Baukeland en Cache Cache slot het podium af.

1.00m
1. Dindane Rania - Moonfighter Machiavelli
2. Laura Raemdonck - Navayo
3. Kasper De Boeck - Belcampo's Rousseau

0.90m
1. Eva Verdoodt - Gasione
2. Gilles Van De Keere - Larentina
3. Kiano Teirbrood - Best-Mix Eternal Flame