Jan Claeys en Nikolas Matthijs regeren op de Breemeersen

February 14, 2018

In zijn eigen regio gunde Jan Claeys het afgelopen weekend geen ruimte aan zijn collega’s. Claeys snelde naar de overwinning op de Breemeersen in Lotenhulle. In de 1.30m Grote Prijs haalde Claeys de winst met de Elvis-nazaat, Easy AG. Op de rug van Anthony Geyssen’s fokproduct klokte Claeys foutloos af in 36,9 seconden en bleef zo net geen drie seconden voor op Frederik De Donder.

De Donder volgde op de tweede plaats met Levana Stw (v. Fantomas de Muze). De combinatie kruiste de eindmeet in 39,60 seconden. Irish Vanderschueren volgde op de derde plaats met Bijoux Stw (v. Balougran). Vanderschueren volgde zichzelf op met Bedsy (v. Pablo). De top vijf werd afgewerkt door Aurelie Deloof met Emier van tschore.

Nikolas Matthijs regeert 1.20m rubriek

In de 1.20m rubriek kwam de Oost-Vlaming, Nikolas Matthijs aan de start met drie paarden. Als eerste in de ring zette Matthijs meteen de standaard in het zadel van Jalisco VD Voorde (v. Cicero Z Van Paemel). Matthijs noteerde een foutloze omloop in 60, 01 seconden. Op de rug van Lucca VD Voorde (v. President) kwam Matthijs ook als laatste aan de start en verbeterde meteen zijn eigen tijd. Het duo klokte foutloos af in 57,41 seconden en greep zo de overwinning.

Het podium werd afgewerkt door Evelien Meyers met de ‘t Is Voltaire-nazaat, Tipsy Z. Thuis-ruiter, Donaat Brondeel strandde net buiten het podium met Kastaar.

Op zondag werd het hoogste parcours gebouwd op 1.10m hoogte. Louise Vande Moortel hield er de concurrentie achter zich met Hermese Paris. Het duo bleef in 29,11 seconden voor op Evelien Meyers met Titus Z (v. ‘t Is Voltaire) en Gus-Jan Derycke met Wrangler van de Withoeve.

Klik hier voor de resultaten