Jan Claeys en Koen Vereecke nemen sterke start in Moorsele's Prestige Cup

Jan Claeys en Koen Vereecke nemen sterke start in Moorsele's Prestige Cup
In Moorsele is de eerste Prestige Cup van het nieuwe jaar officieel gestart. Eerder sprong Bart Clarys al naar de overwinning bij de jonge paarden. In de 1.20m proef was het Oost-Vlaams springruiter, Jan Claeys die de winst greep.

Op de rug van dhr. Storme's schimmel, Blackmail Jb (v. Berlin) sprong Claeys naar de overwinning in 28,24 seconden. Het duo haalde het zo nipt van Geoffrey Cobbaut en Cinderella die de eindmeet in 28,30 seconden kruiste. Het podium werd afgewerkt door Juliette Losfeld. Op de rug van Sieur Sainte Hermelle sprong Losfeld foutloos rond in 29,42 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Geoffrey Cobbaut (Ithika) op vier en Bart Clarys (Helena vh Blondveld) op vijf.

Aansluitend sprong Bart Clarys nogmaals in de prijzen tijdens de 1.30m proef. Samen met El Cid (v. Caesar van de Helle) kruiste Clarys de eindmeet in 32,24 seconden. Enkel voormalig Belgisch en Vlaams kampioen, Koen Vereecke deed het beter. Vereecke en Jade van Ten Breebroek (v. Clipper vd Begijnakker) haalden de finish in 31,14 seconden.

T&L-ruiter, Frédéric Vernaet sprong naar de derde plaats met Intimo van het Lindehof (v. Bentley vd Heffinck) werd hij gevolgd door Koen Vereecke (Ina vd Nieuwburghoeve) op de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Frederik Cattebeke met Zirikit.