Jan Caers pijlsnel naar de winst in Lier

Jan Caers pijlsnel naar de winst in Lier
In Lier, op het Azelhof, werd op zaterdag de hoogste rubriek gebouwd op een hoogte van 1.30m. In deze Silver League proef wist Jan Caers de concurrentie achter zich te houden met Jada (v. Echo van het Neerenbosch). Caers klokte foutloos af in 28,51 seconden met de 8-jarige BWP-merrie.

Met minder dan een halve seconde verschil volgde Nico Van der Plaetsen op de tweede plaats met de Mister Blue-zoon, Ultra Blue J. De Antwerpse springruiter klokte foutloos af in 29,37 seconden. Femke Neven volgde op de derde plaats met Clintanna Z onder het zadel.

De top vijf werd afgewerkt door Thibault Destrebecq (Casse Tout Z) op vier en Kirsten Rombouts (Euptric v Beek) op vijf.

In de 1.20m rubriek ging Yvelyne Putters het podium vooraf. Samen met Blossom werd de amazone opgevolgd door Vincent Bourguignon (Lagerfeld) en Mathilde Dijon (Lady vh Molenhof).

Hannes Bruyneel haalde zijn lag thuis in de 1.10m proef.  Bruyneel en High Pleasure gingen Amber Steenackers (Brolando vd Heihoeve) en Anouck Deneus (Quarma van de Pikkerie) vooraf.