Jake Saywell verliest koppositie op EK door diskwalificatie

August 13, 2017

In het Slowaakse Samorin, waar vandaag de laatste dag van het Europees Kampioenschap voor de jeugd op het programma staat, was er slecht nieuws voor het Britse team en de ruiter Jake Saywell.

In het 1.50m springen ging Saywell aan de leiding nadat hij in het zadel van zijn BWP-er Havinia van de Rosho (v. Cicero Z) een individuele score behaalde van 2.40. Daarbij wist hij in de beide rondes van de eerste omloop foutloos te blijven waardoor hij dus op een stevige medaille koers lag.

Helaas bleek na zijn rit dat er bij zijn merrie Havinia bloed werd aangetroffen, waardoor de bloedregel in werking werd gesteld en de combinatie werd gediskwalificeerd.

Inmiddels is voor de overige deelnemers de tweede ronde van start gegaan. De Duitse Justine Tebbel neemt de koppositie over van Saywell met haar Light Star met wie ze momenteel met een totaal van 3.64 punten aan de leiding staat. Daarbij noteerde de amazone een strafpunt voor tijd in de eerste ronde.

Ook Boy-Adrian van Gelderen (Be Cool) en Laura Mathy (Penta) zullen niet meer in actie komen in de tweede omloop van de competitie. Beide combinaties besloten hun paarden te sparen gezien hun positie in het klassement.