Ivan Dalton houdt Hans Van Laer van de Gold League winst in Lier

Ivan Dalton houdt Hans Van Laer van de Gold League winst in Lier
In het Azelhof in Lier komen volgende week de internationale driester ruiters aan de start. Deze week is het de Nationale Gold League die het programma vult. Op vrijdag sprong Geoffrey Cobbaut naar de overwinning in de 1.40m hoofdrubriek, op zaterdag was het de in België wonende, Ierse springruiter, Ivan Dalton die met de 9-jarige SF-merrie, Une Belle Pomme (v. Balougran ) de overwinning greep.

Dalton klokte foutloos af met zijn eigen merrie in 32,65 seconden. Hij wist zo nipt de voorsprong te behouden op Hans Van Laer die Henkie van 't Laerhof (v. Contact vd Heffinck) had opgezadeld voor de proef. Niet zonder succes. Na een finish in 32,90 seconden strandde de combinatie op de tweede plaats.

Bart Claes en Jota van het Leliehof (v. Vertigo Saint-benoit ) volgde op de derde plaats in 33,02 seconden. In totaal slaagden acht combinaties in een dubbele foutloze omloop. Frank Deckers (Treasure vh Eeropahof) haalde daarbij de vierde stek terwijl Dirk Geenen (Zidan Z) de top vijf afwerkte.

In de 1.30m rubriek wist Vanina Lombard de concurrentie achter zich te laten. In het zadel van de 8-jarige Jarnac-dochter,Venus Des Bois bleef ze slechts twee hondersten van een seconde voor op tim Van den Broeck met Javanna Van De Torredreef (v. Wandor Van De Mispelaere ). Lombard kruiste de finish foutloos in 66,75 seconden terwijl Van Den Broeck 66,77 seconden nodig had om het parcours af te leggen.

Ann De Bie (Iluna Di Cantero) volgde op de derde plaats. Zo bleef ze Pascal Van Laethem (Dalton des Hayettes) en Melissa Senica (El Nino) voor.

De 1.20m overwinning werd opgeeist door Martina Riesel met Lolita.

Voor alle resultaten Klik hier