Inge Carton stuurt jong talent naar overwinning in St. Niklaas

Inge Carton stuurt jong talent naar overwinning in St. Niklaas
Gisteren was het officiële startschot van het concours bij  Het Wase Paard in St. Niklaas met de Jonge Paarden rubrieken. In de spannende rubrieken toonde jong talent zich in de klassen van 4-jarige, 5-jarige en 6-jarige springpaarden.

Bij de rubriek voor de 'oudste'  nieuwe aanstormende talenten was het Inge Carton die naar winst sprong.  Met haar 6-jarige Lot Blue B. & V.  (v. Plot Blue) was de amazone in een barrage met 26 combinaties de concurrentie te snel af.  Het duo kwam in 33.93 seconden over de eindstreep en was daarmee ruin één seconden sneller als Stijn Stevens en Liu Jo Van Overis (v. Kashmir van Schuttershof). De derde plaats ging naar Geoffrey Cobbaut en Litchi De La Liniere  (v. Filou de Muze) die in 35.75 seconden vlak na Stevens over de finish reden.

De top vijf werd compleet gemaakt door Gilles Faveere met Calvarino Z (v. Calvaro Z) en Ann Verdoodt in het zadel bij Soprano Vh Lindehof Z (v. Stolzenberg)

De 4- en 5-jarige paarden kwamen enkel in actie op basis van een clear round. Bij de 4-jarige zagen we weer flink wat talent met bijna de helft van alle combinaties die van het hout bleef.  Ook bij de 5-jarige paarden was de kwaliteit hoog 39 van de 81 starts kwam foutloos aan de finish.

Naast de jonge paarden werd er ook gesprongen tot een hoogte van 1.10m. In de rubriek over twee-fasen op een hoogte van 1.10m was het Charlotte Baukeland die met Cache Cache (v. Udo Van 't Maailand) in 25.05 de overwinning pakte. Zij werd op de voet gevolgd door Frederik Wuytack en Halloween de Tijij (v. Diamant de Semilly). Het duo kwam met hun foutloze tweede-fase in 25.43 seconden niet veel tekort om de overwinning te pakken. Maar moesten vandaag genoegen nemen met een tweede plaats. De derde plaats ging naar Anne De Concker en Gazelle van Moretus (v. Cizero Z van Paemel).

Kijk hier voor alle resultaten.