Housen, Colaers en Gilson gaan winnen in Opglabbeek

Housen, Colaers en Gilson gaan winnen in Opglabbeek
In Opglabbeek stonden gisteren drie rubrieken van de Gold League op het programma. De hoofdrubriek van de dag was een 1m40 rubriek die in twee fases verreden werd. De winst ging naar de jonge Limburger ruiter Alexander Housen. Met Esprit van de Wellington onder het zadel, sprong hij een foutloze omloop in 32,04 seconden. Kobe Hendrix deed het met Galoubet Fravanca ook foutloos in 32,73 seconden. Deze combinatie schreef vorige week nog de Masters van het Woutershof op hun naam. De derde plaats ging naar James Peeters. Hij reed J'Adore van het Schaeck in 33,3 seconden naar de eindmeet en liet hierbij alle balken in de lepels.

James Peeters nam met Cameron de Hus Z ook nog de vijfde plaats voor zijn rekening. Jan Vlemmix en Jadette Van Het Mettenhog vervolledigden de top vijf met een vierde plaats.

In de 1m30 rubriek was het Kim Colaers die naar de overwinning snelde. Zij was de snelste van 155 combinaties. Colaers en C. Amelusina R20 sprongen een knappe foutloze omloop in 62,16 seconden. Jerome Schmidt eindigde met Etoille op de tweede plaats. Ook zij konden alle balken in de lepels houden en finishten in 63,10 seconden. Antonia Andersson en Vanessa Des Hayettes namen de derde plaats voor hun rekening na een foutloze omloop in 63,23 seconden.

Gauthier Mercenier (Vegas van de Wolfsakker) en Antonia Andersson (Alfosine Manciaise) vervolledigden de top vijf. Zij finishten respectievelijk in 63,66 en 64 seconden.

In de 1m20 ging legde Alain Gilson de snelste tweede fase af. Hij kon hiervoor rekenen op Vipreska de la Falize. De tweede plaats ging naar Staf Aerts. Met Castor vd Kattevennen Z onder het zadel, sprong hij een foutloze omloop in 27,86 seconden. Kim Colaers en Lanou vd Meunishof Z vervolledigden de top drie.

Klik hier voor de resultaten