Het sterke " zwakke geslacht" aan de winst te Alken

Het sterke " zwakke geslacht" aan de winst te Alken
De ruiters van de Kempische Regionale waren afgelopen weekend te gast in Alken. Meer bepaald in manege Allius.

Er was voor elk wat wils. Gaande van parcours over een hoogte van 60 en 80cm, proeven voor de jonge paarden. Ook de juniors en seniors ruiters vonden hun gading te Alken.

Er werden ook 3 manches van het kampioenschap georganiseerd. In de eerste manche traden de Juniors A ruiters aan. Van de 30 startende ruiters realiseerden er 16 een foutloze omloop. De overwinning was weggelegd voor Cassina en Duyssens Wout. Dit duo haalde de overwinning binnen in een tijd van 58.23 seconden. Eén seconde langer bleef Fille en Zoë Vansweevelt in de piste. Op deze manier behaalde Zoë de 2de plaats. Habraken Kian op zijn beurt bleef dan weer iets meer dan één seconde langer in de piste met zijn Violet dan Zoë. Goed voor de 3de plaats. Fagot de Lenu werd bereden door Uitdebroeks Ulrike. Ulrike deed een 2 seconde langer over het parcours. Met haar tijd van 62.91 seconden behaalde ze de 4de plaats. Maes Rune en Brego waren goed voor de 5de plaats.

De 2de manche was er eentje voor de Juniors B. Het parcours stond 10cm hoger dan voor de Juniors A. Dat betekende dat de ruiters foutloos over het parcours van 105cm. diende te springen. De chrono van 57.3 seconden leverden Cuypers Kyle met My Lady Van 't Buxushof de overwinning op. Maes Rune reed met E Lady M Vh Woutershof in 57.81 seconden, naar de 2de plaats. Met een halve seconde verschil strandde de rit van Rochus Cato met Gana. De 4de plaats werd ingenomen door Jans Jorne. Jorne had Liberty gezadeld. Liberty liet de chrono stilvallen op 58.75 seconden. Porters Floor en Classic namen de 5de plaats voor hun rekening.

Bij de kampioenschapsmanche Seniors A stond het parcours op een hoogte van 95cm. Ceunen Lisa was hier duidelijk de snelste. Lisa eindigde haar parcours samen met Duke in een snelle tijd van 28.58 seconden. Door deze snelle rit kon ze net Van Winnendael Kathleen met Stef voorblijven. Ook Stef vloog over de hindernissen maar dan in 28.67 seconden. Vancraybex Brigitte met Intermetzo deed het iets rustiger. Haar tijd van 30.08 seconden leverden de 3de plaats op. Toch voelde Brigitte de warme adem van Liezelshof Double Dynamite en Beyens Astrid in haar nek. De top 5 sluiten we af met Evrard Marie-sophie en Hanna vh Smishof. De Seniors A werd duidelijk gedomineerd door de "sterke geslacht". Benieuwd of dat dat volgende keer ook zo gaat zijn.

Klik hier voor de resultaten